VESTA Akademi ve Nizagara-online.net, ortodontiden kompozit restorasyonlara ve splint yapımına uzanan farklı başlıklardaki eğitimleriyle diş hekimlerinin mezuniyet sonrası mesleki gelişiminde önemli bir görev üstleniyor. VESTA kursları arasında en önemli başlıklardan biri ise şüphesiz implantoloji. Onbeş yıllık implantoloji eğitim tecrübesi ve 11 yıllık kadavra uygulamalı kurs tecrübesi ile hazırlanan ‘Kadavra Uygulamalı İleri Seviye İmplantoli Kursu’ her geçen gün içeriği gelişerek diş hekimlerine implantolojide ustalaşma imkânı veriyor.
Sinüs Yükseltme, Greftleme, Karmaşık Vakalar...
İstanbul’da 6-8 Kasım 2020’de gerçekleştirilecek olan bu eğitim, Dr. Becen Demir, Prof. Dr. Çağrı Delilbaşı ve Prof. Dr. Tuncer Burak Özçelik tarafından veriliyor. Eğitmenlerin, uzun yıllar zarfında edindikleri deneyimlere dayanarak hazırladığı teorik anlatımlar, pratik uygulamalarla zenginleştiriliyor. Uygulamalar, önce özel modeller üzeride, ardından da taze insan kadavrası kullanılarak, gerçeğe en yakın dokular üzerinde gerçekleştiriliyor. Bu kurs ile katılımcılar, implant yerleştirmeden dikiş tekniklerine, blok kemik greftinden membran kullanımına kadar birçok uygulamayı, bizzat deneyimleme fırsatı buluyor.
Kimler Katılmalı?
‘İleri Seviye İmplantoloji Eğitimi’, uygulama konusunda temel bilgi ve becerisi bulunan, hâlihazırda kliniğinde (sık ya da seyrek) implant hastası kabul eden ve uygulayan diş hekimleri için hazırlandı.
Kurs, daha karmaşık ve ileri vakalara geçme konusunda istekli; hasta portföyü buna uygun olmasına karşılık, bilgi ve becerisinin yeterli düzeyde olmadığı kanaatini taşıyan diş hekimleri için de oldukça verimli ve destekleyici bir içeriğe sahip.
Eğitim boyunca, implant uygulama konusundaki bilgi ve becerisini bir üst seviyeye taşımak isteyen diş hekimlerinin bilgileri tazelenirken, onlara greft materyalleri, greftleme teknikleri ve sinüs yükseltme konularında doyurucu bilgiler veriliyor. Böylece ileri vakalara geçiş noktasında yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesareti kazanmalarına destek olunuyor.
Üç gün sürecek olan ‘Kadavra Uygulamalı İleri Seviye İmplantoloji Eğitimi’, katılımcı diş hekimlerinin bilgilerini güncellemek, güçlendirmek ve sistematize etmek suretiyle, onlara bütüncül bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.
Kadavra Üzerinde Çalışmak Eşsiz Bir Tecrübe
Eğitimde kullanılan taze insan kadavraları, formollenmemiş yani herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmamış, sadece dondurulmuş olduklarından, dokular tamamen gerçek yapılarını muhafaza etmektedir. Bu yüzden mesleğinizi uygularken karşılaşacağınız riskleri önceden görme, dokuları yakından inceleme ve gerçek dokular üzerinde çalışma imkanı bulacaksınız. Eğitime katılan diş hekimleri, kadavra üzerinde çalışmayı eşsiz bir deneyim olarak tarif ediyor. Katılımcılar, kadavra üzerinde immediat implant yerleştirme, sinüs yükseltme gibi birçok işlemi, eğitmenler nezaretinde bizzat uyguluyor.
Eğitim müfredatı ve katılım koşulları hakkında bilgi almak için 0212 481 02 20 ve 0555 518 87 27 numaralı telefonlardan İlhan Köse ile görüşebilirsiniz.
Türkiye’deki Kadavra Uygulamalı Kurslar Sürecek mi?
Kadavra uygulamalı eğitimlerde kullanılan kadavralar, çoğunlukla ABD’deki akredite doku bankalarından elde ediliyor. Doku bankaları, Kovid-19 pandemisi nedeniyle kadavra bağışı kabulünü durdurdu. Bu durum, Türkiye’deki kadavralı kursların geleceği için bir belirsizliğe işaret ediyor. VESTA Akademi’nin eğitim planları bir yıl öncesinden hazırlanıp kadavralar ithal edildiğinden, 2020 eğitim takviminde yer alan kursların gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ülkemizde gelecek yıl ve 2022’de kadavra uygulamalı kurslar gerçekleştirilemeyebilir. Bu nedenle Vesta Akademi”nin güncel eğitimlerini takip etmekte yarar var.