Dentiss Logo

Mevsim Diş’te Siyahın Asaleti

Pendik’teki Mevsim Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin 3 katlı, 900 metrekarelik proje alanı 3 buçuk aylık çalışma ile yepyeni bir çizgiye kavuştu. Tedavi alanlarındaki aydınlık atmosfer, polikliniğin yönetim ofislerinde ve bekleme alanlarında yerini siyahın asaletine bırakıyor. Siyah mermerler, kahve tonlarındaki koltuklar, aydınlatma için seçilen avize ve aplikler oldukça şık. Mevsim Diş’in kurucusu Diş Hekimi Nimetullah Yıldırım ile Dişhekimliği Dergisi’nin 139. sayısı için poliklinikteki değişimi konuştuk.
06.06.2020       22.34.29

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1985 yılında, Manisa’nın Soma ilçesinde doğdum. 2009 senesinde İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. On bir yıldır aktif olarak özel sektörde diş hekimliği yapmaktayım.

Polikliniğiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Mevsim Diş, ilk şubesini 2015 yılında Pendik merkezde açmıştır. Polikliniğimiz uzman hekim kadrosu ile güncel tedavi yöntemlerini takip ederek teknolojik gelişmeleri hastaları ile buluşturmaktadır. Bu doğrultuda her geçen gün büyüyen Mevsim Diş ailesi ikinci şubesini açmak için yeni çalışmalara başlamıştır.

Dent Mimarlık ile yolunuz nasıl kesişti? Nasıl bir destek aldınız?

Yeni bir poliklinik açma planımızı, hastalarımıza en etkili ve konforlu tedaviyi sunmak için profesyonel bir ekip ile birlikte hayata geçirmek istedik. Bildiğiniz gibi klasikleşmiş bembeyaz klinik görüntüleri hem prestij hem de hasta psikolojisi açısından artık çok tercih edilmiyor. Biz de sektörün getirmiş olduğu bu yenilikleri takip ederek hastalarımıza daha iyi hissettirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, bir kliniğin inşaat, mobilya, teknik ve tüm dekorasyon elemanlarına yapılan harcamaların ardından doğabilecek alt yapı eksikliğinden kaynaklanan birçok risk bulunmakta. Bu mağduriyetleri yaşamamak adına fonksiyonel açıdan doğru ve kullanışlı mekanları uzun ömürlü sağlam yatırımlara dönüştüren, yönetmeliğe ve işine hakim bir firma ile çalışması çok önemli. Dolayısıyla sektörde yaptığı işler kalitesinin referansı olan Dent Mimarlık ile çalışmayı tercih ettik. Dent Mimarlık’ın yöneticileri Dalga Balcı ve Okay Veli Dikmen fikir aşamasından projenin gerçekleşmesine kadar geçen süreçte, A’dan Z’ ye bize her konuda çok yardımcı oldular. Böylece, uzman kadrosu ve yaratıcı fikirleri ile başarılı bir projeye imza atmış olduk.

Kliniğinizde neden özel bir tasarıma ihtiyaç duydunuz?

Mevsim Diş ailesi olarak uluslararası hasta portföyümüze hitap edebilecek modern ve özel bir tasarım olmasını istedik. Bunun için alışılagelmişin dışında dikkat çekici bir çalışma gerekiyordu. İşletmemize hak ettiği değeri katarak yapılan yatırımın mümkün olan en hızlı şekilde işletmeye geri dönüşümünü sağlayacağını düşündük.

Tasarımdaki ana temanız nedir? Kliniğinizdeki tasarım sürecini anlatır mısınız?

Mekanın tasarım sürecinde ana tema hastalarımızın kliniğe girdiğinde kendilerini özel hissedebileceği ve tedavilerini güven içinde yaptırabilecekleri konforlu, sıradanlıktan uzak, hasta psikolojisinden uzaklaştıran ve muhtemel bekleme sürelerini minimumda hissedebilecekleri 10 ünitli bir poliklinik oluşturmaktı.

Tasarım sürecinde biz Mevsim Diş ailesi olarak beklentilerimizi Dent Mimarlık ile paylaştık. Dalga Bey ve mimari ekibi, yönetmeliğe fazlasıyla hakim ve fonksiyonel doneleri tasarımın estetik yönüyle çok başarılı harmanlıyorlar. Projede tezgahların yönü, kullanım şekli, malzemelerin hijyenik, uzun ömürlü, şık ve teknolojik beklentileri karşılamasına özellikle çok dikkat edildi.

Giriş ve makam alanlarında hoş bir karşılama amacıyla siyah mermer, Brezilya mermeri gibi şık ve elegant malzemeler tercih edilirken müşterilerin sık vakit geçirdiği alanlarda konforlu, göz yormayan bir tasarım oluşturulmaya özen gösterildi. Böylece, Dent Mimarlık mimari ekibi profesyonel bilgi birikimiyle hekimlerimizin, asistanların ve çalışan diğer personellerin verimini artıran, çalışma şartlarını kolaylaştıran modern, teknoloji çağının getirdiği beklentileri de fazlasıyla karşılayan özel bir tasarım ortaya çıkardılar. Üç katlı, 900 metrekare alandaki proje, itinalı bir çalışma süreciyle 3 buçuk aylık bir sürede tamamlanmış oldu.

İç mimari düzenlemelerin, hasta ve hekim konforu açısından önemi hakkında neler söylemek istersiniz?

Hem hastalarımız hem hekimlerimiz hem de çalışanlarımız için lüx, modern, yönetmeliklere uygun, teknolojik beklentilere de fazlasıyla cevap veren bir yaşam alanı oluşturdukları için doğru bir tercih yaptığımızı anlıyoruz.

Yeni polikliniğiniz hakkında hastalarınızdan nasıl dönüşler aldınız?

Koordineli bir çalışma sonucu çok başarılı bir poliklinik ortaya çıkardık. Dolayısıyla ortaya çıkan bu başarılı çalışmada hastalarımız kendilerini özel ve konforlu hissettikleri bir ortamda tedavilerini yaptırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Biz de yatırımımızın mümkün olan en hızlı şekilde işletmeye geri dönüşümünü ve hastalarımızın memnuniyetini gördükçe mutluluk duyuyoruz.

Yeni şubeler açmayı planlıyor musunuz?

Önümüzdeki süreçte planladığımız hayata geçirmek istediğimiz güzel projelerimiz var elbette, ilerleyen zamanlarda bunları hep birlikte göreceğiz.

Meslektaşlarınıza bir notunuz var mı?

Tabi ki birkaç cümle bir şeyler söylemek isterim: Diş hekimliği, günümüzde teknoloji ile birlikte hem hekimler olarak bizim hem de hastalarımızın beklentilerini çok üst düzeylere çıkarmıştır. Hekimler olarak hem kendimize hem de hastalarımıza en güncel tedavi yöntemlerini en konforlu ortamlarda sunabilmek için tatlı bir rekabet içinde olmak bizleri her geçen gün daha iyisini yapmaya ve işinin ehli profesyonellerle çalışmaya zorlayacaktır. Bizler de sektörü ilgilendiren gelişmeleri sürekli takipte kalmalıyız.

Eklemek istedikleriniz?

Bu süreçte destek olan tüm Mevsim Diş çalışanlarına, beni yalnız bırakmayan dostlarıma ve böyle başarılı, güzel bir çalışma ortamını bize kazandırdıkları ve kurumsal kimliğimize yapmış oldukları katkılardan dolayı Mimar Dalga Balcı ve Dent Mimarlık mimari kadrosuna en içten teşekkürlerimi sunarım.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.