Dentiss Logo

Likya Dent Hisarönü: Işık Ülkesinde Antik Sarayları Andıran Bir Poliklinik

Adını ışık ülkesi Likya’dan alan Likya Dent Ağız Diş Sağlığı Poliklinikleri’nin 3’üncü şubesi, Hisarönü’nde hizmete girdi. Likya Dent Hisarönü, antik bir sarayı andıran iddialı bir mimariye sahip. Binlerce yıllık bir tarihi hatırlatan bu görkemli yapı, işinin ehli tasarım ekibiyle Avrupa’nın en şık dental kliniklerinden birine dönüştü. Polikliniklerin kurucu ortaklarından Dt. Emrecan Arıkan’dan, yeni kliniğin mutlu sonla biten kuruluş öyküsünü dinledik.
30.03.2021       16.01.35
Dt. Emrecan Arıkan ve Mimar Dalga Balcı

Öncelikli sizi tanıyabilir miyiz?

Doktor bir baba ve öğretmen bir annenin, 1982 yılında Samsun’da doğmuş ilk çocuğuyum. Fethiye’deki ilköğretim hayatımdan sonra, İzmir’de İTK Fen Lisesi ve akabinde 2005 yılında

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Antalya’da askerlik yaptıktan sonra memleketime geri dönerek meslek hayatıma burada devam etmekteyim. Aynı zamanda Galatasaray Kongre üyesiyim ve 5 yıldır Fethiye Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin başkanlık görevini yürütmekteyim.

Likya Dent ne zaman kuruldu? Kadronuz ve sunduğunuz tedavileri anlatır mısınız?

Likya Dent, 2006 yılında kuruldu. Fethiye’nin ilk Ağız Diş Sağlığı Polikliniklerinden birisiyiz. Gelen yoğun talep üzerine 2017 yılında Kaş/Kalkan’da 2’nci şubemizi açarak yine bölgenin ilk polikliniği olarak hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Son olarak da geçen sene, ağırlıklı olarak yabancı hastalarımıza tedavi hizmeti verdiğimiz Hisarönü şubemizin açılışını yaptık. Üç kliniğimizde 8 hekim, 20’yi aşkın çalışanımız ile Estetik Diş Hekimliği olarak bilinen protetik ve konservatif tedaviler, gülüş tasarımı, diş eksikliğinde uyguladığımız implant uygulamaları, dental bleaching, cerrahi ve diş eti hastalıkları tedavileri, çocuklarımız için gereken tedaviler, botox ile yapılan bruksizm tedavileri gibi 7’den 70’e bütün hastalarımıza her türlü problemlerinde güler yüzümüzle birlikte tedavi hizmeti vermekteyiz.

Pandemi döneminde dental tedaviler için önemli bir yatırım yaptınız. Böyle bir zamanda yatırım yaparken nasıl bir değerlendirme süreci yaşadınız?

Öncelikle bu zorlu süreçte yakınlarını ve hayatını kaybeden herkese başsağlığı ve sabırlar, rahatsızlanan herkese acil şifalar diliyoruz. Alınan tedbirlerle ve dikkatli olarak bu süreci en hızlı şekilde atlatacağımızı düşünüyorum.

Son açtığımız kliniğimize gelirsek özellikle yabancı hastalarımızdan gelen yoğun bir talep vardı. Ortaklarımla beraber 15 yılı aşkın süredir bölgemizde turizm alanında hizmet vermekteyiz ve dünyanın her yerinden gelen dostlarımız var. Bizim önceliğimiz güler yüzümüz, samimiyetimiz ve her zaman doğru hizmeti vermektir. Bunlar bir araya gelince de bütün hastalarımız bizim için ailemizden biri, dostumuz ve arkadaşımız oluyor. Biz bu belirsiz ortamda dahi olsak da onlara daha iyi hizmet verebilmek gelen talepleri en iyi şekilde karşılamak için Hisarönü kliniğimizi açtık ve çok da güzel oldu.

REKLAM

Projenin büyüklüğü, ünit sayısı ve konumu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Öncelikle ülkemize ve bize yakışır Avrupa’nın en şık kliniklerinden birini yapmaya çalıştık. Fethiye’nin en yoğun turistik bölgesi olan Hisarönü’nde eğlencenin kalbi olan bir konum seçtik. Binamızın yapısı ve konumuyla çok özel ve farklı bir bakış açısı getirdiğimize inanıyorum. 300 metrekare üzeri kapalı alanı olan, 1.000 metrekare bir arazi içinde 3 katlı bir klinik Likya Dent Hisarönü. Kliniğimiz 5 ünitli, 2 farklı yapıda bekleme alanı, toplantı odaları, hijyen alanları ve mimari yapısıyla çok özel oldu.

      

Yolunuz Dent Mimarlık ekibi ile nasıl kesişti? Gerçekleştirilen çalışma ne kadar sürdü?

Sınıf arkadaşlarım Şevket Cankurt ve Serkan Çelebi, 2019 yılında Dent Mimarlık ile çok güzel yapıda iki farklı klinik hayata geçirdiler. O projeleri görünce arkadaşlarımdan gelen geri bildirimle beraber hiç düşünmeden Mimar Dalga Balcı ile temasa geçtim. Daha ilk buluşmada binayı ve konumu gören Dalga Balcı, bizden daha heyecanlı bir şekilde projeyi kafasında şekillendirmeye başlayınca ortaklarımla beraber startı verdik. 15 gün gibi kısa bir sürede kendimizi İstanbul’da 3 boyutlu çizimleri bitmiş yeni kliniğimizin tasarımına bakarken bulduk. Mimar Dalga Balcı, Okay Dikmen ile muhteşem ekiplerinin misafirperverlikleri ve profesyonellikleri için çok teşekkür ederiz. Sonuç olarak pandemi sürecinde zorlanmadan 9 ay gibi kısa bir zaman diliminde yeni kliniğimizi açtık.

Yola çıkarken beklentileriniz nelerdi, bu beklentiler karşılandı mı?

A’dan z’ye dental klinik altyapısını bilen bir ekiple çalışmanın rahatlığı paha biçilemez. Tasarım anlayışı, hızlı çizim ve planlama muhteşemdi. Fazlasıyla mutlu sonla biten bir final oldu ve kendileriyle çok güzel bir dostluk yakaladık. Başta Mimar Dalga Balcı ve ortağı Okay Veli Dikmen olmak üzere tüm Dent Mimarlık ekibine teşekkür ederiz.

Polikliniğinizin mimari ve iç mimar tarzını nasıl tanımlarsınız?

Likya Dent Hisarönü, dış görünüşüyle antik bir saray havasında konumu gereği ve albenisi ile herkesi içeri çağıran çok iddialı bir mimari yapı. Fotoğraflara da yansıdığı gibi çok özel oldu. İç mimari çok modern ve şık... Detaylardaki ayrıntılar renklerin uyumu ve ağırlığı, dıştaki albeniyi tamamladı. Ekibimizdeki sıcaklığı iç tasarımda da görmek istiyorduk. Tam da düşündüğümüz gibi hastalarımızın rahatlığını ön planda tutan çok sıcak bir tasarım oldu.

Hastalar polikliniğinizde nasıl bir ortam ile karşılaşıyor? Konforu artıran, tedaviyi destekleyen unsurları sizden dinleyebilir miyiz? Hastalardan nasıl dönüşler alıyorsunuz?

Karşılama deskimiz ve ekibimiz çok başarılı. Samimi ve sıcak bir ortamda hastalarımızın bütün isteklerine karşılık vermeye çalışıyoruz. Bekleme alanının genişliği ve klinik tasarımlarının ferahlığı, konforu en üst seviyeye çıkartıyor. Zaten tıbbi cihaz altyapımıza, en son teknoloji ünitlerimiz ve ekipmanlarımızla ciddi bir yatırım yaptık. Kliniğin şıklığı ve albenisiyle çok olumlu dönüşler alıyoruz, o kadar ki dışardan binamızı merak edip gelenler bile var.

İç mimariye dair unsurların dental turizm açısından önemini nasıl değerlendirirsiniz?

Ülkemiz sağlık turizminde Dünya’da çok önemli bir konumda. Türk hekimliğinin ne kadar ileride olduğunu anlatmama gerek yok. Önemli olan hekimlikteki başarımızı klinik tasarımlarımla birleştirip en iyi ekipmanlarla beraber, Dünya’nın en iyi ülkesi konumuna gelmeliyiz diye düşünüyorum. Biz ekibimiz ve ortaklarımızla beraber emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz ve her seferinde bize yakışanın en iyisini yapmaya çalışacağız. Çünkü hastalarımız, biz ve ülkemiz bunu hak ediyoruz.

Röportaj: Elvan Genç (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.