Dentiss Logo

İsviçre Kaplanları üçüncü oldu

Kanada’nın Vancouver şehrinde bulunan British Colombia Üniversitesi’nin organize ettiği, iki yılda bir gerçekleştirilen World Master (45 yaş üstü) Üniversitelerarası Dünya Kupası 20-23 Haziran 2008 tarihlerinde İsviçre’de yapıldı. Organizasyonda Türkiye’yi temsil eden İstanbul Üniversitesi takımı oynanan maçlar sonucunda turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
16.09.2008       10.33.51

Kanada’nın Vancouver şehrinde bulunan British Colombia Üniversitesi’nin organize ettiği, iki yılda bir gerçekleştirilen World Master (45 yaş üstü) Üniversitelerarası Dünya Kupası 20-23 Haziran 2008 tarihlerinde İsviçre’de yapıldı. Organizasyonda Türkiye’yi temsil eden İstanbul Üniversitesi takımı oynanan maçlar sonucunda turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

 

Turnuvaya Büyük Britanya, Almanya, Kanada, ABD, Yunanistan, Türkiye gibi değişik ülkelerden 12 takım katıldı. Kaptanlığını Şef Editörümüz Prof. Dr. A.Bülent Katiboğlu nun yaptığı İstanbul Üniversitesi takımını Dişhekimliği fakültesi, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri’nden akademisyenler oluştururken diğer takımlarda, yırt dışındaki çeşitli spor akademilerinden akademisyenler ve spor hekimleri yer aldı. Turnuvanın birinci gününde iki takım seribaşı seçildi ve altışarlı iki grup halinde lig usulüyle maçlar yapıldı. Yirmişer dakikalık iki devre halinde aralıksız beş maç oynandı. Maçlar arasında ise sadece 10 dakikalık dinlenme molaları verildi. İkinci günde ise en yüksek puanı toplayan altı takım ile geriye kalan altı takım mücadele ettiler. Altışar oyuncudan oluşan takımlar maçları çim sahada oynadılar. Çekişmeli ve kaliteli geçen maçların sonunda maçların neticesinde Kanada takımı birinci olurken Türk takımı turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

 

Takım kaptanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, İsviçre’de hem spor hem de dostluk adına güzelliklerin sergilendiğini söyledi. İyi bir takıma sahip olduklarını, maçlar sonunda turnuvayı üçüncü belirten Katiboğlu, “Aslında İngilizleri yenebilirdik, ama olmadı. Ben ofansif orta saha olarak oynadım, takıma çok katkım oldu ancak epey zorlandığımı itiraf etmeliyim. Rakiplerimiz bize karşı iyi önlemler almışlardı. Dişhekimliği Fakültesi’nden ayrıca Prof. Dr. Hakkı Tanyeri vardı. Hakkı Hoca’yı ihtiyar kurt olarak tanımlıyorum. Son iki turnuvada defansta oynadı. Çapa kampusundan kulak-burun-boğazdan akademisyen bir arkadaşımız daha takımda yer aldı. Diğer oyuncularımız ise Cerrahpaşa’da görev yapan profesörlerdi. Her birinin sportif geçmişleri var” diye konuştu.

 

Katiboğlu: “2010’da hedefimiz şampiyonluk”

 

Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu rakip takımlarda Manchester United futbol takımının ve UEFA’nın danışmanlıklarını yapan önemli isimlerin yer aldığını ve kendilerine karşı oynadıklarını söyledi. Turnuvanın yapıldığı tarihlerde İsviçre ve Avusturya’da Avrupa Futbol Şampiyonası’nın oynandığını hatırlatan Katiboğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Avrupa Åžampiyonası’ndaki maçları diÄŸer takımların oyuncularıyla birlikte seyrettik. Çeyrek finalde Hırvatistan’ı elediÄŸimiz akÅŸam yaÅŸadıklarımız bizim için unutulmaz anlardı. Tüm ülkelerden bol bol tebrik aldık. Bir sonraki World Master Ãœniversitelerarası Dünya Kupası 2010 yılında Ä°ngiltereÂ’de yapılacak. Turnuva için iddialıyız. Ciddi birkaç takviye de yaparak ÅŸampiyonluk için mücadele edeceÄŸiz. 2006Â’daki turnuvada Kanada takımıyla 1-1 berabere kalmıştık. Bu yıl ise bizi iyi analiz etmiÅŸler. Çok saÄŸlam bir defansları vardı. Bu sebeple onları geçemedik. Ancak gerekli dersleri çıkardık. Ä°ki yıl boyunca onları çalışacağız ve gelecek turnuvada maÄŸlup edeceÄŸiz. Hedefimiz ÅŸampiyonluk”. 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.