Dentiss Logo

Fotoğraflarla “Diş Hekimim Aynı Ben”

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, çocuklara yönelik bir resim sergisi açtı. “Diş Hekimim Aynı Ben” konulu fotoğraf sergisi fakültenin Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki yerleşkesinde 5-27 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık tutuldu.
24.07.2013       11.10.05
Serginin açılışını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Sandallı yaptı. Sandallı, ileri yaşlarda oluşabilecek diş hekimi korkusunun çocukluk dönemlerinde oluştuğunu ve diş hekimleri olarak bu korkuyu yenmek için gerekli eğitim ve çalışmaların fakültede verildiğini belirterek konu ile ilgili projeler aracılığıyla bu sergide de olduğu gibi kendilerine düşen görevleri yerine getirdiklerini açıkladı.

Çocuklardaki diş hekimi korkusunun önlenebilmesi amacı ile diş hekimlerinin de çocuklar gibi aynı hobi ve etkinlikleri yapabileceğini anlatmak ve çocuklardaki beyaz önlük korkusunun giderilebilmesi amacı ile düzenlenen sergi 18 ay – 14 yaş arasında çocuklarla gerçekleştirildi. 50 diş hekimi ile organize edilen proje kapsamında 39 fotoğrafın çekimi, konsept oluşturulması, kostüm seçimi, dekor düzenlenmesi, mekan belirlenmesi ve ışık düzeni 3. sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirdi. Çocuklar, sergiyi hem diş hekimleri ile birlikte gezdi hem de ortak faaliyetlerde buluştukları hekimlerle eğlenceli vakit geçirdi.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.