Dentiss Logo

Çanakkale Dişhekimleri Odası üyeleri Hepatit-B aşısı oldu

Çanakkale Dişhekimleri Odası Başkanı Aşkın Şimşek, risk altında bulunan dişhekimlerinin aşı ile korunabileceğini kaydetti. Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ve temel amacı kronik Hepatit-B enfeksiyonunu önleyerek, Hepatit-B kontrol programı kapsamında; 2005-2008 öğretim yıllarında ilköğretim
17.02.2009       17.06.43

Çanakkale Dişhekimleri Odası Başkanı Aşkın Şimşek, risk altında bulunan dişhekimlerinin aşı ile korunabileceğini kaydetti. Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ve temel amacı kronik Hepatit-B enfeksiyonunu önleyerek, Hepatit-B virüsü enfeksiyonu ile ilişkili kronik karaciğer hastalığı, siroz ve hepatosellüler kanser görülme olasılığını azaltmak olan, halk sağlığı yönünden son derece öncelikli Hepatit-B kontrol programı kapsamında; 2005-2008 öğretim yıllarında ilköğretim çocuklarına, destek aşılama çalışması uygulanarak, risk altındaki nüfusun azaltılmasına yönelik çalışılmıştır. Yine, Sağlık Bakanlığınca 2009 yılında söz konusu risk grupları içinde yer alan dişhekimlerine yönelik başka bir destek aşılama faaliyeti yapılması kararı alınmıştır.

 

Bu nedenle, ilimizde özel muayenehanesi bulunan meslektaşlarımızın ve yardımcı personellerinin Hepatit-B aşıları İl Sağlık Müdürlüğü elemanları tarafından yapılıyor. Hepimiz biliyoruz ki; Hepatit-B virüsü enfeksiyonu karaciğeri etkileyen ciddi bir hastalıktır ve ülkemizdeki Hepatit-B taşıyıcılığı yüzde 4 civarındadır. Hepatit-B, enfekte kişinin kan ve vücut sıvılarının temasıyla yayılmakta olup, kesi veya yara gibi deri bütünlüğünün bozulduğu yerlerin kan ve vücut sıvıları ile teması, diş fırçası veya jiletler gibi üzerinde kan veya vücut sıvılarını bulundurabilen eşyalarla teması ve enfekte kişi ile korunmasız cinsel ilişki gibi birçok yolla bulaşabilmektedir. İşte, Hepatit-B aşısı ile Hepatit-B hastalığını ve bu hastalığın yol açtığı ciddi sonuçları önlemek mümkündür” dedi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.