Dentiss Logo

Burdur Sağlık Müdürlüğü Diş Macunu Dağıttı

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında diş macunu ve bilgilendirici broşür dağıttı. Cumhuriyet Meydanı’nda açılan stantta İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, vatandaşlara ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirmede bulunarak diş macunu verdi.
30.11.2012       17.09.43
Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından açılan stantta vatandaşlara diş fırçalama, ağız ve diş bakımı konusunda bilgilerin aktarıldığı broşür ve vatandaşları dişlerini fırçalamaya teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan diş macunları dağıtıldı. İlgi gören stantta Uzm. Dr. Şenbayram, vatandaşlarla ağız ve diş sağlığı ve bakımı hakkında bizzat görüşmeler yaparak diş macunu hediye etti.

“Diş çeken değil, dişleri koruyan tedavi”
Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde verilen hizmet hakkında konuşma yapan Burdur Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, “2002 yılında ağız ve diş sağlığı hizmetleri 18 hekimle sağlanırken, 2012 yılı Eylül sonu verileri itibarıyla 27 diş hekimi ile hizmet vermektedir. 2002 yılında 20 bin 401 müracaata cevap veren hizmetimiz 2012 yılında 78 bin 537 müracaata cevap verir hale gelmiştir. 2002 yılında 396 dolgu yapılmış, 2012 yılı Eylül sonu itibarıyla 19 bin 68 dolgu yapılmıştır. Bunun yanında 2002 yılında hiç yapılmayan kanal tedavisi ve protez işlemleri yapılır hale gelmiştir. Sağlıkta dönüşüm ile birlikte Burdur ilimizde diş çeken değil, dişleri koruyan tedavi eden bir politika izlenmektedir. Özellikle bugün itibarıyla Burdur il merkezimizde ne tür ağız ve diş sağlığı hizmeti alınıyorsa ilçelerimizde de aynı hizmeti ve kaliteyi verebilmekteyiz" ifadesinde bulundu.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.