Dentiss Logo

VDW Eddy Endo Aktivatör Ucu

Yeni nesil irrigasyon aktivasyon kanülü olan VDW Eddy, airscaler ultrasonik ve sonik hareket sağlayan cihazlarla kullanılır.
19.08.2021       14.06.27

Kanal içerisinde yaptığı akustik hareketle endodontik irrigasyonun başarısını arttırmada en önemli yardımcılardan olan Eddy’nin en büyük avantajı plastik uçlu olması nedeniyle kıvrımlı kanallarda bile çok rahat çalışması ve dentinde istenmeyen düzensizliklere yol açmamasıdır.

Ultrasonik sistemler yüksek frekansta çalıştığı ve metal uçları olduğu için ister istemez kanal duvarlarına dokunmaktadır. EDDY ile birlikte bu tip sorun ortadan kalkmaktadır.

Ayrıca, EDDY, kalsiyum hidroksitin yerleştirilmesi ve çıkarılmasının yanı sıra sızdırmazlık maddesinin yerleştirilmesini destekleyerek çok yönlülüğünü gösterir.

Kullanıcıya tek çözümde üç avantaj sağlar

Güvenli: EDDY, sert sulama iğneleri ve ultrasonik uçların aksine, güvenli ve esnek bir polimer malzemeden yapılmıştır. Böylelikle, kök kanal anatomisinin bütünlüğünü koruyarak eğrileri kolayca dolaşabilir. Apekse metal bir uçtan daha yakın yaklaşmasına rağmen ucun kırılmama veya dentine zarar verme riski düşüktür.

REKLAM

Etkili: 5.000 ila 6.000 Hz titreşim ile EDDY, üç boyutlu bir hareket yaratır. EDDY'nin polimer malzemesi, sulandırmada iki temizleme etkisini tetikleyen oldukça etkili bir salınıma neden olur. Sulama aktivasyonu için üç boyutlu hareket elde edilir. Salınım yoluyla daha uzun erişim sağlar.

Kanıtlanmış: Yalnızca sonik etkinin kalıntıları gidermeye ve mekanik hazırlık yoluyla temizlenmesi zor alanlara ulaşmaya yardımcı olduğunu göstermez. Ayrıca, 6.000 Hz'de bir hava ölçekleyici tarafından etkinleştirilen EDDY uçlarının, pasif ultrasonik sulamaya eşit veya daha iyi performans gösterdiği kanıtlanmıştır.

Öncü Dental: oncudental.com


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.