Dentiss Logo

“Koruyucu Diş Sağlığı Programı”nda İkinci Bölüm

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Koruyucu Diş Sağlığı Programı” ikinci bölümü ile devam ediyor.
03.12.2015       10.13.15
Engelli ve rehabilitasyon gerektiren bireylerde ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanabilmesi için Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği “Koruyucu Diş Sağlığı Programı”, engelli hastaların ikinci bölüm tedavilerinin yapılması ile geçen hafta gerçekleştirildi.

Alan uygulaması şeklinde yapılan devamlı etkinliğe, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil ve ekibi büyük destek gösteriyor.

Kırıkkale Üniversitesi’nde 5 yıldır alan uygulaması dersleri yapan Prof. Dülgergil, Kocaeli projesi için de son dört ay içerisinde başlattığı taramalar sonrasında geçen hafta engelli bireylerin ikinci aşama diş tedavilerini yaparak programın devamlılığına destek oldu.

Kocaeli’ndeki çeşitli kuruluşların kombine götürdüğü tedavi etkinliği 3. ve 5. sınıf diş hekimleri öğrencilerinin de katılımı ile süreklilik sağlamaya devam edecek.



Engelli bireylerin ve özel rehabilitasyon hastalarının ağız ve diş sağlığı hizmeti alabilirliği, bu bilincin aşılanması adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokole göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, araçları ve malzemeleri getiriyor, Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, tüm yazışmaları yapıyor ve koordinasyonu sağlıyor, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de programın devamlılığını garanti altına alıyor.

Program kapsamındaki “Engelli Alan ve Ağız Sağlığı Uygulamaları” eğitiminin hem teorik hem de uygulamalı bölümü Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil başkanlığında devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ders müfredatını modifiye edip 3 ve 5. sınıf öğrencilerini alan uygulamaları için belli zamanlarda görevlendirerek programa destek oluyor.



Kırıkkale Üniversitesi’nde 5 yıldır alan uygulaması yapıldığını belirten Prof. Dülgergil Kocaeli Üniversitesi’nde de başlayan bu işleyişin ve ders entegrasyonunun diğer diş hekimliği fakültelerine de örnek olması gerekliliğini belirtti.

Koruyucu Diş Sağlığı Programı, Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi arasındaki protokol gereği her kış ve her yaz döneminde bir defa olmak üzere yapılan “Diş Hekimliği Öğrencileri Eğitim Okulları” ile de devam edecek.



Haber: Elif Taman (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.