Dentiss Logo

Kariyerini İngiltere’ye Taşımak İsteyen Tıp Doktorları İçin Önemli Toplantı

VESTA Akademi’nin yeni iş garantili PLAB Kursu, tıp doktorlarına İngiltere’de hekimlik yapma imkanı veriyor. Program hakkındaki soruları, Ulster University College of Medicine & Dentistry’nin dekanı Prof. Dr. Maher Almasri, 13 Aralık 2021 Pazartesi akşamı yapılacak online toplantıda yanıtlayacak. Kaçırılmaması gereken toplantıya, ücretsiz kayıt olmak mümkün.
09.12.2021       16.08.39

Birleşik Krallık’ta sağlık çalışanları konusunda yaşanan işgücü daralması (shortage), Brexit ve pandeminin de etkisiyle sıkıntılı boyutlara ulaştı. Yaşanan daralma ve yıllar sonraya verilen hastane randevuları, sık sık gazete haberlerine de yansıyor.

Nitelikli doktorların İngiltere’ye gelebilmesi ve meslek hayatını orada sürdürebilmesi amacıyla College of Medicine & Dentistry tarafından özel bir program hazırlandı. “Your pathway to Live and Work in the UK through Study” mottosuyla duyurulan programın resmi adı “Advanced General Medical Practice (AGMP) Diploma Programme”.

REKLAM

Katılan hekimleri, PLAB 1 ve PLAB 2 sınavlarını geçmek için gereken becerilerle donatmayı hedefleyen AGMP Diploma Programı, İngiltere’de doktorluk yapmak için geçilmesi gereken dil sınavına da katılımcıları hazırlıyor. 6 ay süreli, tam zamanlı bir diploma programı olan AGMP, okulun Birmingham’da bulunan kampüsünde verilen yüz yüze yoğun bir eğitim sürecinden oluşuyor.

Yıllık 100.000 Pound’un Üzerinde Gelir ve Yasal Haklar

AGMP Diploma Programı, Birleşik Krallık’ta yasal haklara sahip bir tıp hekimi olarak çalışmak ve yıllık 100.000 Pound üzerinde gelir etmeye başlamak için önemli bir fırsat. Şubat 2022’de başlayıp 6 ay sürecek eğitimler, PLAB 1 ve PLAB 2 konularını içeriyor. Müfredatta, İngilizce dil eğitimi de var ancak elbette programa başlayabilecek seviyede İngilizce biliyor olmak gerekiyor. Programın en büyük avantajı ise PLAB testlerini geçip GMC kaydını tamamlayanlara iş garantisi sunması. Birebir mentörlük ve iş görüşmesi eğitimi de katılımcıları yeni bir ülkede doktorluk kariyerine hazırlıyor.

Ücretsiz Online Toplantı, 13 Aralık’ta

Program hakkında merak edilenleri, Ulster University College of Medicine & Dentistry’nin dekanı Prof. Dr. Maher Almasri, online ve yüz yüze yapılan toplantılarda doğrudan cevaplıyor. 13 Aralık 2021 Pazartesi günü Türkiye saatiyle 20:00’de yapılacak olan online bilgilendirme toplantısına ücretsiz kayıt olmak mümkün. Online toplantıya katılan hekimlerden isteyenler, 26 Aralık 2021 Pazar günü İstanbul’da yapılacak olan yüz yüze toplantıya da katılma fırsatı buluyor.

İngiltere’de doktorluk kariyeri için merak ettiklerinize yanıtlar bulabileceğiniz toplantıya buradan kayıt olabilirsiniz.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.