Dentiss Logo

İlk Kadın Ortodonti Uzmanı Ayşe Mayda’ya Veda

Türkiye’nin ilk kadın ortodonti uzmanı Ayşe Mayda, 105 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cumhuriyet kadını Ayşe Mayda, bilimsel çalışmalarının yanı sıra yardımseverliği ile tanınıyordu.
22.12.2021       11.10.10

İzmir’in en tanınmış diş hekimlerinden cumhuriyet kadını Ayşe Mayda, tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği ve zatürre nedeniyle 105 yaşında hayata gözlerini yumdu. Mayda, Konak Hacı Ahmet Tatari Camisi'ne kılınan öğle namazının ardından Kokluca Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

1916 yılında İzmir’de doğan Ayşe Mayda, İzmir Amerikan Kız Koleji’ndeki eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi’nde Diş Tababeti Mektebi Bölümü’nde tahsilini tamamladı. Cumhuriyet döneminin tanığı olan Mayda, 105 yıllık yaşamına bilimsel çalışmalarının yanı sıra birçok konferans ve yardım faaliyetleri sığdırmıştı. Ayşe Mayda başta çevre, hayvanlar, eğitim ve spor konuları olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşuna yaptığı bağışlar ve yardımseverliği ile tanınıyordu.

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.