Dentiss Logo

Diş Protez Laboratuvarları da Torbada

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanun teklifi komisyonda kabul edildi. Teklif kapsamındaki 25 madde içerisinde, diş protez laboratuvarları ile ilgili bir düzenleme de yer alıyor.
14.07.2021       12.03.53

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 18 farklı kanun ve 2 kanun hükmünde kararnameyi etkiliyor. Torba kanun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Düzenlemeler kapsamında, diş protez laboratuvarlarında, diş protez teknisyenleri ve diş protez teknikerlerine ait iş ve işlemlerde yardımcı olmak üzere 31 Aralık 2011 ile 23 Kasım 2015 arasında Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında düzenlenmiş olan protokol kapsamında eğitim almış kişilerin, diş protez laboratuvar sahibi ve mesul müdürü olmamak kaydıyla, yardımcı personel olarak çalışabilmesine imkan tanınıyor.

Sağlık alanında öne çıkan başka bir madde ise Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda tabip ve eczacı olarak çalışanlara, döner sermayeden ek ödeme yapılacağını söylemekte.

Sağlık Bakanlığı’nın, götürü bedel üzerinden sağlık hizmeti sunmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapmasına imkan veren ve süresi sona eren protokol de daimi düzenlemeye dönüştürülecek.

Haber: Elvan Genç (VYG)

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.