Dentiss Logo

Diş Hekimliği Fakültelerinin Eğitim Geleceği Eskişehir'de Planlanıyor

Diş hekimliği fakültelerinin dekanlarını ve eğitim sorumlularını bir araya getiren, diş hekimliği fakültelerinin eğitim geleceğinin ele alınacağı “Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi, Diş Hekimliği Ulusal Çekirdek Eğitim Programı-Genişletilmiş Eğitim Programı Çalıştayı” başladı.
13.07.2017       17.59.42
Ülkemizdeki diş hekimliği fakültelerinin dekanlarını ve eğitim sorumlularını bir araya getiren ve diş hekimliği fakültelerinin eğitim geleceğinin ele alınacağı “Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi, Diş Hekimliği Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (DUÇEP)-Genişletilmiş Eğitim Programı (GEP) Çalıştayı” başladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama Oteli Çok Amaçlı Salonu’nda başlayan çalıştay iki gün sürecek. Çalıştayın açılışında konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, yeni diş hekimliği fakültelerinden biri olarak ülkemiz diş hekimliği uzmanlık tarihinde önemli kararların alınacağı ve bir kilometre taşı olacak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. 2008 yılında kurulan, 2012 yılında ilk öğrencilerini alan ve geçtiğimiz günlerde ilk mezuniyet törenini yapan bir fakülte olduklarını belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, 5 uzmanlık öğrencisi verdiklerini ve 20 öğretim üyesiyle eğitim-öğretime devam ettiklerini de ifade ederek bu sayıları artırmaya gayret ettiklerini söyledi. ESOGÜ ve Eskişehir hakkında kısaca bilgiler de veren Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, tüm katılımcılara katılım ve destekleri için teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Diş Hekimliği Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, ev sahiplikleri için ESOGÜ Rektörlüğü ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’na teşekkür ederken, katılımcılara da teşekkür etti ve başarılı bir çalıştay geçirilmesini diledi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise konuşmasına, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi saygıyla andığını belirterek başladı. ESOGÜ’nün kuruluş ve gelişimi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Hasan Gönen, Diş Hekimliği Fakültesi’nin genç, dinamik ve ciddi mesafeler kat etmiş bir fakülte olduğunu söyledi. 20 bin metrekare kapalı alana sahip diş hastanesi binasının yakında tamamlanacağını da belirten Prof. Gönen, fakülteye yeni imkanlar kazandırmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Çalıştayın düzenlenmesine emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, başarılı bir çalıştay geçirilmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından bilimsel programa geçildi.

Kaynak: IHA



Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.