Dentiss Logo

BEÜ Diş Hekimliği Kapasitesini Artırdı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğu günden itibaren kalite ve araç-gereç kapasitesini artırmaya devam ediyor. Merkez, hizmet kapasitesini son dört yılda iki katına çıkardı.
15.02.2016       14.17.12
2009 yılında Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlayan Diş Hekimliği Fakültesi’nden sonra Uygulama ve Araştırma Merkezi de 2012 yılında faaliyete geçti. Bugün, 52 akademik personelden oluşan, Zonguldak ve çevre illerde 3. basamak ağız ve diş sağlığı hizmeti veren tek kurum olma özelliği taşıyan merkez, deneyimli kadrosu ve sağladığı kaliteli sağlık hizmetiyle Zonguldak’ın ve tüm Batı Karadeniz’in bu yöndeki eksikliğini büyük ölçüde gideriyor.

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Murat Koçak merkezin kurulduğu günden bu yana çalışmalarını her yıl arttırdığını söyleyerek şu bilgileri ekledi: “Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi kliniklerinde 2015 yılında yaklaşık yüz bin hastaya tedavi hizmeti sunuldu. Başvuran hastaların bir çoğuna teşhis amaçlı ortopanoramik radyograf ve bilgisayarlı tomografi çekildi. Hem hastalara hem de BEÜ öğrencilerine oral hijyen eğitimi veren merkezimiz Zonguldak halkına da bu konu da seminerler vermektedir. Protez kliniğinde ise yaklaşık sekiz bin protez tedavisi yapılmıştır.”



BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise yaptığı konuşmada “Fakültemiz ve Araştırma Merkezimiz son yıllarda hem fiziki yapısı hem de insan kaynakları açısından olağanüstü bir gelişme ve büyümeye tanık oldu. Bu süreçte çok sayıda yeni laboratuvar hizmete alınmış ve çok sayıda araştırma projesi desteklenerek başarıyla tamamlanmıştır. Artık, hem verdiği eğitimin kalitesinde iddialı hem de diş hekimliği alanı ile ilgili bölgesine tüm hizmetleri sunabilen bir fakülteyiz. Hedefine dört yıl gibi bir eğitim birimi için oldukça kısa sayılabilecek bir sürede birlikte ulaşmış olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Fakültemiz, Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki üç tane farklı özelliği ile tek referans merkezi olan ve içerisinde şu anda hiçbir eksikliği olmayan konumundadır. Artık büyükşehirlere sevk edilen hastamız bulunmuyor. Başarılı çalışmaları için başta Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Selçuk Oruç’a, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Murat Koçak’a, tüm akademik ve idari personele teşekkür ederim.” dedi.



Kaynak: BEU




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.