Dentiss Logo

Ağız Hastalıkları Atlası

Prof. Dr. Semih Özbayrak’ın imzasını taşıyan “Ağız Hastalıkları Atlası”, tanı kriterleri, ayırıcı tanı ve tedavi yaklaşımlarıyla ağız hastalıkları alanında Türkiye`de bir "ilk eser" olma niteliği taşıyor.
16.06.2021       14.37.42

Ağız Hastalıkları Atlası, 288 sayfalık içeriğinde 662 resim ile önemli bir görsel zenginliğe sahip. Resimler metinleriyle birlikte karşılıklı sayfalarda sunulduğundan, konular sistemli bir bütünlük içerisinde takip edilebilmekte.

Ağız mukozası lokal sistemik hastalıklara bağlı olarak görülen değişikliklerin etyolojileri farklı da olsa oluşumların görünümleri çoğu kez birbirine benzemektedir. Bu durum tanıya ulaşmada önemli bir problem olarak yansımaktadır. Eser, lezyonların özelliklerini hem şematik hem de klinik görüntüleriyle açıklarken, muayene yöntemleri ve tanı için anamnez yollarını basamaklarıyla göstermektedir.

Diş Hekimliği, Dermatoloji, KBB, İç Hastalıkları, Çene ve Plastik Cerrahi gibi branşların kesişme noktası olarak ortaya çıkabilen ağız boşluğuna ait belirtileri ele alan bu çalışma, klinisyenlere yönelik detaylı bir kaynak kitap.

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.