Dentiss Logo

2022 Yılı için Ağız ve Diş Sağlığı Tedavi Tarifesi Açıklandı

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), 2022 yılında uygulanacak olan Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi'ni belirledi. Yeni sene için tespit edilen ücretler, teşhis ve tedavi planlamasından endodonti, pedodonti, protez, ağız diş ve çene cerrahisi, periodontoloji ve ortodonti uygulamalarına kadar ayrı ayrı tarifede yer aldı.
21.12.2021       16.15.16

Diş hekimlerinin 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yıl boyunca uygulayacakları Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Merkez Yönetim Kurulu’nun 1-2 Aralık 2021 tarihli toplantısında, diş hekimleri odalarından gelen görüş ve öneriler doğrultusunda belirlendi. Merkez Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen tarife, Sağlık Bakanlığı'na gönderildi.

Tarifenin uygulamasına yönelik açıklamaların da yer verildiği kitapçıkta, genel anestezi altında yapılan girişimsel işlemlerde, ev ve işyeri gibi hastanın bulunduğu yere gidilerek yapılan tedavilerde, çalışma saati dışında yapılan uygulamalarda ücretlerin yüzde 50 oranında artırılacağı belirtiliyor.

REKLAM

Yeni sene için tespit edilen ücretler bütün il ve ilçeler için geçerli olacak. Fiyatlar, teşhis ve tedavi planlamasından endodonti, pedodonti, protez, ağız diş ve çene cerrahisi, periodontoloji ve ortodonti uygulamalarına kadar ayrı ayrı tarifede yer aldı. 2022 yılı listesine göre diş hekimi muayenesi 215 TL, uzman diş hekimi muayenesi 235 TL, bölgesel tomografi 295 TL, lokal anestezi 40 TL, tek kanal için dolgu hariç kanal tedavisi 690 TL, hassasiyet tedavisi tek diş için 200 TL, süt dişi kanal tedavisi 865 TL, tek çene için akrilik tam protez 4035 TL, diş çekimi 375 TL, kısa süreli ortodontik tedavi ise 3510 TL. Yeni yılda uygulanacak ağız ve diş sağlığı tedavi ücretlerinin tamamına buradan ulaşılabilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.