Dentiss Logo

Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin konferansları hekimlerin ilgisini çekiyor

Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi her eğitim döneminde mezuniyet sonrası eğitim programları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda her ay farklı konularda konferanslar yapılıyor. Muayenehane sahibi dişhekimlerinin ücretsiz olarak katılabildiği konferanslar fakültenin öğretim üyeleri ve davetli konuşmacılar tarafından veriliyor.
25.07.2008       14.57.51

Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi her eğitim döneminde mezuniyet sonrası eğitim programları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda her ay farklı konularda konferanslar yapılıyor. Muayenehane sahibi dişhekimlerinin ücretsiz olarak katılabildiği konferanslar fakültenin öğretim üyeleri ve davetli konuşmacılar tarafından veriliyor. Nisan ayı programı çerçevesinde 8 Nisan Salı akşamı fakültede, ”İleri diş sert doku kayıplarının restorasyonu” konulu bir konferans yapıldı. Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mübin Soyman ve Doç. Dr. Arzu Aykor’un ortaklaşa olarak sundukları konferansı 100’ün üzerinde dişhekimi takip etti.

 

Tamamiyle muayenehane pratiğine yönelik olarak hazırlanan konferansta diş sert dokusunun hangi şekillerde desteklenmesi, üzerine gelmesi gereken doğru üst yapı ve üst yapıların yapıştırılması sırasında kullanılması gereken materyaller üzerinde duruldu. Mübin Soyman ve Arzu Aykor kendi aralarında paylaştıkları vakaları katılımcılara anlattı. Konferansta aşırı diş sert doku kaybı olan dişlerin muhafaza edilebilmesi için gerekli olan yemi materyal ve teknikleri dişhekimlerine tanıtmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Mübin Soyman, organizasyonun genel olarak başarılı olduğunu söyledi. Anlattıkları konuların genellikle dişhekimlerinin bir dişin feda edilip edilmeyeceği üzerine karar verirken fazlaca düşündükleri olgular olduğunu belirten Soyman sözlerine şöyle devam etti:

 

“Ağızda bazen çeşitli amaçlarla bir dişin tutulması gerekebilir. Aşırı diş sert doku kaybı olan dişlerin muhafaza edilebilmesi için yeni materyaller geliştirildi. Bu yeni materyaller ayrıca yeni yapıştırma yöntemleri ile uygulanabiliyor. Konferansın amacı bu materyal ve yöntemleri tanıtmaktı. Konferansta yeni fiber postlardan bahsettik. Gösterdiğiz olgular her zaman muayenehane pratiğinde rastlanılan vakalar değillerdir. Daha fazla vaka görmek ve üzerinde tartışmak muayenehane pratiğine katkılar sağlayabilir. Bunların yanında dişhekimi arkadaşlar benzer vakaları aynı biçimde tedavi edebilirler. Ayrıca katılımı çok iyi buldum. Sanırım salonda 100-120 kişi vardı. Esasen biz dinleyici sayısının az olabileceğini düşünüyorduk. Çünkü akşama televizyonda önemli bir maç vardı. Böyle günlerde doğal olarak dinleyici sayısı azalır. Buna rağmen ulaşılan rakam çok iyi”.

 

Dişhekimlerinin bu tarz konferans ve seminerlere sıklıkla katılmaları gerektiğinin altını çizen Soyman, “Konuşmalardan sonra iyi bir tartışma ortamı doğuyor. Bazen biz de katılımcılardan bir şeyler öğreniyoruz. Bu çağda kişinin her şeyi bilmesi mümkün değil. Ne kadar çok sayıda ve sık aralıklarla birlikte olursak o kadar iyi olur. İlgilenen dişhekimleri doğrudan fakültemizi arayıp konferans günü için isim bildirebilirler” diye konuştu.

 

Prof. Dr Mübin Soyman ile birlikte gerçekleştirdikleri sunumda dişhekimlerine yeni materyallerin kullanımına dair faydalı bilgiler aktardıklarını dile getiren Doç. Dr. Arzu Aykor, özellikle yapıştırıcı materyallerin ilerlemesine bağlı olarak teknikler de değiştiğini vurguladı. Muayenehane pratiğinde genellikle çok küçük restorasyonların yerine daha ileri madde kaybı olan vakalarda da restorasyon yapmanın gerekli olduğunu anımsatan Aykor, “Bu sebeple dişi kaybetmemek üzere diş sert dokusunun hangi şekillerde desteklenmesi, üzerine gelmesi gereken doğru üst yapı ve üst yapıların yapıştırılması sırasında kullanılması gerekli materyaller üzerinde durduk. Konferanslar dişhekimlerimize yeni materyallerin ve tekniklerin anlatılması bakımından önem taşıyor. Hekimlerimizin bu etkinliklerden en az 2-3 tanesine katılmalarını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

 

Konferansı takip edenler arasında Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dentiss Dergisi’nin Editörü Prof. Dr Ender Kazazoğlu da bulunuyordu. Kazazoğlu, dişhekimliği fakültesi olarak birkaç yıldır ayda bir olmak üzere yaptıkları bu konferansların muayenehane pratiğinde dişhekimlerine büyük katkılar sağladığını belirtti.

 

Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi tarafından gerçekleştirilen konferans ve seminerlerin programı İstanbul Dişhekimleri Odası’nın dergisinde yayımlanıyor. Dişhekimleri programdan seminerleri takip ederek ilgilendikleri etkinliğe katılabilirler. Ayrıca e-mail yoluyla da gerekli bilgiyi alabiliyorlar. Üniversitenin bir etkinliği olduğundan dolayı konferansların tümü ücretsiz olarak yapılıyor. Dişhekimleri isimlerini yazdırarak seminerlere kayıtlarını yaptırabilirler.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.