Dentiss Logo

Yardımcı personeller yeniden Asisdent Sempozyumu’nda buluşuyor

Kasım 2008’de yapılan Dental İstanbul Kongresi kapsamında birincisi düzenlenen ve dişhekimi yardımcıları tarafından büyük ilgi gösterilen Ağız-Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu – Asisdent, yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra yeniden “merhaba” demeye hazırlanıyor. VESTA | Vestiyer Akademi’nin organize ettiği 2. Asisdent Sempozyumu, 11 Nisan 2010 Pazar günü İstanbul Sefaköy’de bulunan Radisson SAS Hotel’de gerçekleştirilecek.
02.02.2010       15.25.34

Kasım 2008’de yapılan Dental İstanbul Kongresi kapsamında birincisi düzenlenen ve dişhekimi yardımcıları tarafından büyük ilgi gösterilen Ağız-Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu – Asisdent, yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra yeniden “merhaba” demeye hazırlanıyor. VESTA | Vestiyer Akademi’nin organize ettiği 2. Asisdent Sempozyumu, 11 Nisan 2010 Pazar günü İstanbul Sefaköy’de bulunan Radisson SAS Hotel’de gerçekleştirilecek.

 

Gün boyu sürecek sempozyumda yapılacak konuşmalarda Türkiye’de yardımcı personelliğin durumu masaya yatırılacak ve önemli bir meslek dalı olduğunun altı çizilecek. Ayrıca bu konuyla ilgili olarak yardımcı personellikte dünyada yapılamakta olan çalışmalar hakkında bilgiler verilecek. Bunun yanı sıra yine sempozyumda dişhekimi yardımcılarının mesleki çalışmaları sırasında bilmeleri ve dikkat etmeleri gereken konulara değinilecek.

 

Tanınmış isimlerden güncel sunumlar   Asisdent Sempozyumu için titiz bir çalışma yürüten VESTA her zaman olduğu gibi yine içerik bakımından zengin bir organizasyon hazırladı. Birincisinde olduğu gibi bu yılki sempozyumda da alanlarında bilinen yetkin isimler çeşitli konularda hazırladıkları sunumları yardımcı personeller ile paylaşacaklar.

 

Bilimsel programda İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Ağız, Diş Sağlığı Programı Başkanı Prof. Dr. Emel Derviş dişhekimliğinde takım çalışmasını anlatacak. Sunumunda, dişhekimliği mesleğinde dişhekimi ve dişhekimi klinik yardımcısı arasında yakın çalışmanın paylaşımcı bir takım oluşturmasıyla gerçekleşeceğini vurgulayacak olan Derviş, yardımcı personellerin kaliteli bir ağız sağlığı hizmeti verilmesinde hekimin etkinliğini artıran en önemli üyelerden biri olduğunu belirtecek. 

  Sempozyumun konuşmacılarından İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Ağız, Diş Sağlığı Programı ile Diş Protez Programı Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Ergin ise, “Dişhekimliğinde yaralanma çeşitleri ve yaralanmadan çalışma yöntemleri, yaralanma sonrası yapılması gerekenler” isimli konuşmasında yaralanma protokolleri hakkında önemli ve güncel yaklaşımlar hakkında önemli bilgiler verecek. Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Ünsal ise yapacağı  “Havada kapılan dişhekimi yardımcısı olabilmeniz için implant konusunda bilmeniz gereken 10 madde” isimli sunumuyla katılımcılara implant asistanlığıyla ilgili önemli ipuçları verecek.    Geçtiğimiz Haziran ayında yayınlanan Pratik Dişhekimliği İmplantolojisi kitabının yazarı Dr. Mehmet Dalkız yapacağı konuşmasında, dişhekiminin beklentileri ve hekimden beklentileri ve dişhekimi yardımsının beklentileri ile yardımcı personelden beklentileri açıklayacak. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ortho Dergisi'nin Editörü Prof. Dr. Nil Cura "Ortodonti Uygulamalarında Yardımcı Personelin Rölü" konulu bir sunum yapacak.   Asisdent Sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı ve Asisdent Dergisi Editörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu, dişhekimliğinde infeksiyon kontrolü konulu sunum yapacak.  Konuşmasında, dişhekimliğinde hastalarla doğrudan iletişim kurulduğundan ve tedavi esnasında enfeksiyon yani bulaşıcı olarak kabul edilen kan, tükürük ve vücut artıklarıyla temas edildiğinden ötürü bulaşıcı hastalıkların diğer insanlara bulaşma ihtimalinin çok yüksek olabileceğinin altını çizecek olan Bekerecioğlu, böyle durumlarda neler yapmaları ve nasıl hareket etmelerini açıklayan güncel sağlık bilgilerini açıklayacak. Sempozyumda YTÜ Öğretim Üyesi İsmail Coşkun, dişhekimliği asistanlarına yönelik olarak temel tıbbi fotoğrafçılık bilgilerini anlatacak. 

 

Kalıcı dostlukların temeli Asisdent’te atılıyor   Asisdent Sempozyumu‘na katılacak yardımcı personeller bir taraftan mesleki bilgilerini artırırlarken diğer taraftan da meslektaşlarıyla kalıcı arkadaşlıklar kuruyorlar. Yardımcı personeller arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasını amaçlayan sempozyum bu yönüyle de önemli bir işlev görüyor. Etkinlik sırasında birbirleriyle yakın ilişkiler kuran dişhekimi yardımcıları, iş arayan arkadaşlarına yardımcı olurlarken düzenlenen çeşitli aktiviteler hakkında da birbirleriyle haberleşiyorlar.   Haber/Fotoğraflar: Özgür Çilek-VYG Haber Merkezi

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.