Dentiss Logo

Yardımcı personel eğitimleri devam ediyor

Vestiyer Akademi tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Seminerlerin onbeşincisi 25-26 Temmuz 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde yapıldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verilen eğitime çeşitli şehirlerden 14 yardımcı personel katıldı.
29.07.2009       12.02.38

Vestiyer Akademi tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Seminerlerin onbeşincisi 25-26 Temmuz 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde yapıldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verilen eğitime çeşitli şehirlerden 14 yardımcı personel katıldı. Ayrıca 26 Temmuz Pazar günü seminerin son bölümüne katılan Yaşam Koçu Saadet Şen, insan ilişkileri, motivasyon, doğru ve etkili iletişim gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler verdi. İki tam günlük eğitim sırasında yapılan sınavda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazandı.

 

Sektördeki nitelikli eleman açığını gidermeye yönelik olarak tasarlanmış ve dişhekimi yardımcı personelinin meslek hayatında en çok ihtiyaç duyacağı 14 bölümden oluşan eğitimde; yardımcı personelin (YP) rolü, dişhekimi muayenehanesinin işlevi, dişhekimliğinin tarihi, dişin anatomisi, dişhekimliğinde uzmanlık dalları, dişlerle ilgili kullanılan terimler, hasta kayıtları, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, hekim-yardım personel senkronize çalışması, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi gibi konuların üzerinde duruldu.

 

15. Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitim Semineri katılımcılarından bazıları eğitimle ilgili olarak şunları söylediler:

 

Jale Akar (Kocaeli)

Seminerden Asisdent Dergisi sayesinde haberdar oldum. İki yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. Ama burada gördüğüm konulardan sonra ne kadar çok eksiğimin olduğunu anladım. Bu bağlamda oldukça bilgilendiğimi söylemek isterim. Çok güzel bir eğitim alıyorum.

 

Hatice Ep (İstanbul)

Dişhekimliği Dergisi’nde seminerle ilgili haber ve ilanları görmüştüm. Böyle bir eğitime ilk defa katılıyorum. Gayet güzel ve keyifli geçiyor. Ağırlıklı olarak sterilizasyon konuları ilgimi çekti. Semineri hazırlayan ve veren Mustafa Hocam’a teşekkür ediyorum.

 

Hatice Aytaş (İstanbul)

Yanında çalıştığım doktoruma gelen mail sonucunda seminerden haberim oldu. Babama danışarak katılmaya karar verdim. Bu seminerde bulunmayı kendi açımdan büyük bir şans olarak görüyorum. Bilmediğim pek çok şey olduğunu görmüş oldum. Basit gibi görünse de el yıkama ve eldiven kullanmanın önemini daha iyi kavradım. Buna benzer çok sayıda konu bulunuyor. Meslektaşlarımın bu seminere mutlaka katılmalarını tavsiye ediyorum. Hatta eğitimin içeriğini mail gönderdiğim 10 arkadaşım ile paylaştım.

 

Neşe Acar (İstanbul)

Daha önce aynı yerde çalıştığım bir arkadaşım önceki geçmiş seminerlerden birine katılmıştı. Onun tavsiyesi olmuştu. Dergide de ilanlarını görünce katılmaya karar verdim. Bence çok güzel ve verimli bir seminer gerçekleşiyor. Sterilizasyon konusunda daha çok bilgilendiğimi düşünüyorum. Doğal olarak bunlar da mesleki çalışmalarıma olumlu şekilde yansıyacaktır.

 

Behice Eskici (İstanbul)

Kliniğinde çalıştığım dişhekiminin yönlendirmesi üzerine seminere katılmak istedim. Henüz 1,5 aylık yardımcı personelim. Burada aldığım eğitimin kendi açımdan büyük atkısının olacağına inanıyorum. Aslında başlarda seminerde gerileceğime inanıyordum. Ancak böyle bir durum olmadı. Bu sebeple çok memnunum.

 

Emine Usta (Rize)

7,5 yıllık yardımcı personelim. Uzun zamandır mesleğimizle ilgili bir seminere katılmayı istiyordum. Daha önce sadece implantoloji seminerine katılmıştım. Maalesef etkinlikler Trabzon’da yapılıyor. Her zaman haberimiz olmayabiliyor. Bu sebeple burada bulunmak beni çok mutlu etti. Her ne kadar birçok konuyu bilsem de püf noktalarını yakalamaya çalışıyorum. Mustafa Bey’in konu anlatımı çok güzel. Ayrıca güzel bir ortam var. Değişik şehirlerden arkadaşlarla tanışma fırsatı yakaladım.

 

Hilal Akdeniz (Van)

Hekimimin sayesinde kaydımı yaptırarak eğitime geldim. Doğruyu söylemek gerekirse buraya gelirken bazı önyargılar taşıyordum. Fakat tersine sıcak bir ortamla karşılaştım. Bunun oluşturulmasında en başta Mustafa Hocam olmak üzere katılımcı arkadaşlarımın büyük payı var. İçerik olarak değerlendirmem gerekirse 

  

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.