Dentiss Logo

Yardımcı personel eğitim seminerine yoğun ilgi

Vestiyer Akademi tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri’nin onaltıncısı, 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde yapıldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verilen eğitime çeşitli şehirlerden 21 yardımcı personel ve bir klinik yöneticisi katıldı. İki tam günlük eğitim sırasında yapılan sınavda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazandı.
14.12.2009       15.29.01

Vestiyer Akademi tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri’nin onaltıncısı, 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde yapıldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verilen eğitime çeşitli şehirlerden 21 yardımcı personel ve bir klinik yöneticisi katıldı. İki tam günlük eğitim sırasında yapılan sınavda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazandı.

 

Sektördeki nitelikli eleman açığını gidermeye yönelik olarak tasarlanmış ve dişhekimi yardımcı personelinin meslek hayatında en çok ihtiyaç duyacağı 14 bölümden oluşan eğitimde; yardımcı personelin (YP) rolü, dişhekimi muayenehanesinin işlevi, dişhekimliğinin tarihi, dişin anatomisi, dişhekimliğinde uzmanlık dalları, dişlerle ilgili kullanılan terimler, hasta kayıtları, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, hekim-yardım personel senkronize çalışması, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi gibi konuların üzerinde duruldu.

 

Katılımcı görüşleri

 

Yardımcı personel eğitim semineri katılımcılarından bazıları eğitimle ilgili olarak şunları söylediler:

 

Göktürk Hoşses (Tekirdağ)

Yaklaşık 11 aydır klinik yöneticiliği yapıyorum. Daha önce farklı bir sektörde çalışıyordum. Dolayısıyla işin bilimsel kuralarını öğrenmek amacıyla eğitime katıldım. Sağlık sektöründe yeni olmam sebebiyle benim açımdan seminerin çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. Bundan sonra daha spesifik konulardaki eğitimlere katılmayı düşünüyorum.

 

Nazlı Tarınç (Adana)

Beş yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. Daha önce Adana’da yapılan eğitime de katılmıştım. İlk seminerden çok memnun kaldım. Bilgilerimi daha da pekiştirmek amacıyla buraya katılmak istedim. Birinci eğitimden sonra özellikle aletlerin temizliği ve sterilizasyon konularında daha verimli çalıştığımı düşünüyorum. Bu eğitimden de çok şey öğrendim. Ayrıca yeni arkadaşlar ile tanıştım. Mustafa Hoca’ya teşekkürlerimi sunmak isterim.

 

Aysu Şimşek (İstanbul)

Yardımcı personel seminerine Şile’den katılıyorum. Aldığım bir maille eğitimden haberim oldu. Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde çalışıyorum. Bu seminerde çok önemli bilgiler öğreniyorum. Burada öğrendiklerimi fakültedeki arkadaşlarımla paylaşmayı düşünüyorum. Gelecek eğitimlere de katılmak istiyorum.

 

Esra Kindar (Çorum)

Meslekte çok yeniyim. Yaklaşık sekiz aydır çalışıyorum. Katıldığım ilk eğitim olması sebebiyle seminere çok önem veriyorum. Eğitim çok güzel şekilde devam ediyor. Özellikle sterilizasyon konusu çok ilgimi çekti. Burada olmaktan çok memnunum. Mesleğimi uzun yıllar boyunca yapmak istiyorum. Fırsat buldukça da kendimi geliştirmek amacıyla eğitimlere katılacağım.  

 

Yeliz Tanrıverdi (Bilecik)

Üç yıllık yardımcı personelim. Dergilerden yardımcı personel eğitimlerini takip ediyordum. Kliniğinde çalıştığım doktorumun yönlendirmesiyle seminere geldim. Gayet sıcak bir ortamda çok yararlı bir eğitim aldığımızı düşünüyorum. Özellikte sterilizasyon, hastalarla iletişim, dişhekimi-hasta-yardımcı personel ilişkisi konularını önemli buluyorum. Burada aldığım bilgilerle daha bilinçli çalışacağıma inanıyorum.

 

Perihan Emiralioğlu (İstanbul)

Meslekte 10 yılımı geride bıraktım. İlk defa böyle bir eğitime katılıyorum. Doktorumun tavsiyesiyle katıldım. Çoğu konuyu bildiğimi düşünüyordum. Ancak burada pek çok konuda eksiğimin olduğunu fark ettim. Özellikle de enfeksiyon konusunda yeni şeyler öğrendim. Bu bakımdan çok mutluyum. Mustafa Bey konusuna gerçekten hakim bir dişhekimi.

 

Fatma Sukuşu (Çanakkale)

Yardımcı personelliğe bir yıl önce başladım. Hekimimin yönlendirmesi sonucunda eğitime katıldım. Burada hangi bilgilere sahip olduğumuzu ve eksik olduğumuz konuları görme fırsatı buldum. Enfeksiyonun ne kadar değerli olduğunu daha iyi anladım. Hekimim hijyene önem veren biri olduğundan bu seminerin amacına ulaştığını söyleyebilirim.

 

İsmail Güler (Kastamonu)

Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışıyorum. İki yıldır yardımcı personellik yapmaktayım. Mustafa Bekerecioğlu’nun seminerlerine katılmayı ve kendisiyle tanışmayı çok istiyordum. Bu olanağı yakaladığım için çok memnunum. Hocamız anlattığı konularda adeta nokta atışı yapıyor. Çok önemli ve bizlerin çalışmalarını pozitif etkileyecek bilgiler aktarıyor.. Çalıştığım kurumda eğitim alıyordum ama bu seminerde konuları daha kapsamlı şekilde görüyoruz. En çok temizlik ve sterilizasyon konularında ilgimi yoğunlaştırdım. Önümüzdeki aylarda yapılacak eğitim seminerlerine de katılmayı planlıyorum. Bu seminere katılmamı sağlayan Sayın Başhekimimiz Dr. Adem Çelik ve Dr. Tuncay Öztürk’e sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.   Haber/Fotoğraf: Özgür Çilek - VYG Haber Merkezi

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.