Konak Diş Hastanesi'nin Dişhekimleri Doç. Dr. Oğuzcan Kasaboğlu, Dr. Necdet Erensoy ve Dr. Funda Sarsılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdıkları bir mektupla, mesleklerindeki sorunları anlatıp destek istedi. Ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi eğitiminin bir uzmanlık alanı olduğunu savunan hekimler, Bakanlık ve Danıştay nezdinde doktora eğitimi olarak görülen sürecin negatif yaklaşımlara sebep olduğunu belirtti.
Uzmanlık eğitimi
Yüksek öğretim kurumlarında doktora programı adı altında verilen eğitimin, ileri eğitim almış yetkin bir insan gücünü heba ettiğini belirten hekimler, "Ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi doktora eğitimi gerçekte bir doktora eğitimi değil, uzmanlık eğitimidir. Doktoralı Dişhekimleri, uzmanlaştıkları klinik ve ameliyathanelerde çalışmakta, yüksek riskli operasyonlar ve uzmanlık isteyen ameliyatlar gerçekleştirmektedirler. Hukuksal olarak karşılığı, unvanı, yetkisi ve sorumlulukları çizilmemiş bir konuda çalışmaları istenen çene cerrahisi doktoralı Dişhekimlerinin, bu konuda Sağlık Bakanlığına yaptıkları girişimlerden alınan sonuç, bu tür ameliyatları yapmamaları yönündedir. Oysa Dişhekimliği pratiğinde, bu eğitimin alınarak yapılması gereken operasyonlar ve tedaviler mevcuttur.
Çalışma şartları
Gerçek şudur ki, bu tür operasyonları bekleyen hastalar, bu branşın Sağlık Bakanlığında hukuksal karşılığının olmaması ve özlük karmaşasından dolayı ortada kalmaktadır. Ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi doktoralı Dişhekimleri de unvanları, yetkileri ve sorumlulukları ortaya konulmamış bir branşta çalışmaktan mağdur durumdadır. Bu mağduriyet yeri geldiğinde özlük haklarındaki kayıp, yeri geldiğinde de çalışma şartlarındaki zorluklar olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.
Kayak: Hürriyet