“Mezuniyet Sonrası Sürekli Eğitim” sloganı ile on yılı aşkın bir süredir kurslar düzenleyen VESTA’nın bu organizasyonları arasında implantolojinin yeri oldukça büyük. Bu eğitimler, VESTA’nın zaman içerisinde edindiği tecrübeler ve katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda yeni bir dönemece girdi.
VESTA, bu yeni dönemeçte, on yıllık implantoloji eğitim tecrübesi ile yedi yıllık kadavra uygulamalı kurs tecrübesini sentezleyerek Türkiye’nin ilk “Kadavra Uygulamalı Temel ve İleri İmplantoloji Kursları”nı düzenledi. Kurslar Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 30 diş hekiminin katılımı ile gerçekleşti.
Prof. Dr. Bahadır Giray, Prof. Dr. M. Kemal Ünsal ve Doç. Dr. Selçuk Tunalı tarafından 12-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslar Ankara TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda bulunan anatomi laboratuvarlarında Ndent & NEODENT sponsorluğunda yapıldı.
Kursların uygulama bölümünde Duru Dental’in el aletleri, Onur Diş Deposu’nun süturları ve Fizyotech’in fizyodispenserları kullanıldı.
Teorik Anlatımlar, Pratik Uygulamalarla Zenginleştirildi
İmplant uygulamaya başlamak isteyen diş hekimlerinin bilgilerini tazelemek, güncellemek, güçlendirmek ve sistematize etmek suretiyle, onlara bütüncül bir bakış açısı kazandırmak ve implant uygulamaya yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesaretle başlamalarına yardımcı olmak amacı ile düzenlenen “Kadavra Uygulamalı Temel İmplantoloji Kursu”nda teorik eğitimlerini alan diş hekimleri kadavra uygulamasına geçmeden önce özel modeller üzerinde hazırlık yaptılar.
Daha sonra kadavra üzerinde uygulama aşamasına geçen katılımcılar, kadavrada implant yerleştirme, mandibular siniri bulma, greft uygulama, membran kullanma gibi birçok uygulamayı gerçekleştirme fırsatı yakaladılar.
İleri Vakalara Geçiş Noktasında Cesaret Kazandıran Bir Eğitim
“Kadavra Uygulamalı İleri İmplantoloji Kursu” da implant uygulama konusunda temel bilgi ve becerisi bulunan, hâlihazırda kliniğinde implant hastası kabul eden ve uygulayan ancak daha karmaşık vakalara geçmek isteyen diş hekimleri için geniş kapsamlı içerikle zenginleştirildi.
Daha karmaşık ve ileri vakalara geçme konusunda istekli, hasta portföyü buna uygun olmasına karşılık, bu konudaki bilgi ve becerisinin yeterli düzeyde olmadığı kanaatini taşıyan diş hekimleri, eğitimin bu aşamasında yerlerini aldı.
Katılımcı diş hekimleri, karmaşık vakaları destekleyici zengin bir teorik eğitimden sonra başladıkları kadavra üzerindeki uygulama gününde kret genişletme, saplı doku flebi, flep kaydırma, sinüs yükseltme, greftleme, palatinalden bağ dokusu grefti alma gibi birçok uygulamayı bizzat yaparak, ileri vakalara geçiş noktasında yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesareti kazandılar.
Eğitim sonrasında sertifikalarını alan katılımcı hekimler son derece profesyonel hazırlanmış organizasyon için memnuniyetlerini dile getirip değerli hocalara ve VESTA ailesine teşekkürlerini ileterek Ankara’dan ayrıldılar.
Haber: Elif Taman