Dentiss Logo

VESTA’dan 13. Lamina Veneerler Eğitimi

Son yıllarda artan estetik talepler ile birlikte diş hekimliğinde estetik üzerine çeşitli uygulamalar yapılmaya başlandı. Bunlardan biri de ‘yaprak porselen’ olarak bilinen lamina veneerler.
30.12.2013       15.30.35
Son yıllarda artan estetik talepler ile birlikte diş hekimliğinde estetik üzerine çeşitli uygulamalar yapılmaya başlandı. Bunlardan biri de ‘yaprak porselen’ olarak bilinen lamina veneerler.

Günümüzde çoğu diş hekimliği hastasının tedavinin yanı sıra estetiğe de verdiği önemin artması neticesinde muayenehane pratiğine giren lamina vaneerler, hekimlerin de ilgisini çekiyor. Çalışma süresini azaltan ve hasta memnuniyetini arttıran lamina veneerleri uygulamak isteyen hekimler için VESTA Vestiyer Akademi, mezuniyet sonrası sürekli eğitim kapsamında eğitim serileri düzenliyor.

VESTA, “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Veneerler” eğitiminin 13’üncüsünü 21-22 Aralık günlerinde düzenledi. Protez konusunda Türkiye’nin başarılı isimlerinden Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan ve Doç. Dr. Altay Uludamar tarafından verilen eğitime, çeşitli illerden 22 hekim katıldı. Eğitim, Ivoclar firmasının sponsorluğunda gerçekleşti.

Uygulamalarda kullanılan malzemeler, porselen lamina restorasyonlarının endikasyon-kontrendikasyonları, preparasyon, estetik, mock-up yöntemi, retraksiyon ve ölçü alımı, restorasyonların simantasyonu, geçicilerin hazırlanması, prova işlemleri, lamina, direkt yöntem, endirekt yöntem, preparasyonsuz lamina venerler, simantasyon sonrası kontroller ve oklüzal düzenlemeler, takip, görülebilecek komplikasyonlar ve önleme yolları gibi konular eğitim kapsamında ele alındı. Prof. Dr. Özkan ve Doç. Dr. Uludamar, konularla ilgili katılımcılar için ayrıca, detaylar ve püf noktaları da anlattı.

Eğitimde teorik bilgi aktarımlarının yanı sıra uygulama da yapıldı. Özel hazırlanmış model üzerinde birebir çalışma imkânı bulan katılımcı hekimler, öğrendiklerini pratiğe dökme şansı yakaladı.

       


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.