Dentiss Logo

Trabzon’da Kapsamlı İmplantoloji Eğitimi

Trabzon Dişhekimleri Odası, yeni yılın ilk etkinliğini 5 Ocak Pazar günü Trias İmplant Sistemleri sponsorluğunda gerçekleştirdi. İl merkezinde bulunan Zorlu Grand Otel’de organize edilen bilimsel programda Trabzon ve çevre illerden 74 diş hekimi bir araya geldi.
09.01.2014       18.08.45
Bir tam gün boyunca süren eğitim seminerinde implantolojinin temel basamakları, cerrahi implant, ölçü ve protez konuları ele alındı. Trias İmplant Sistemleri’nin Türkiye distribütörlüğünü yapan AC Dental’in katkılarıyla Trabzon Dişhekimleri Odası’nın düzenlediği eğitimde ilk sunumu Doç. Dr. Sertan Ergun gerçekleştirdi. Dental implantolojiye giriş, implantolojide risk ve komplikasyonlar, implant cerrahisi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile temel dentoalveolar ogmentasyon teknikleri başlıkları altında katılımcı hekimlere bilgi aktaran Ergun, konu hakkında genel ve detay enformasyonlara değindi.

İkinci sunumu Dr. İbrahim Doğan yaptı. “Kanser sebebiyle radyoterapi ve kemoterapi görmüş hastalarda dental tedaviler” konu başlığında katılımcıları aydınlatan Doğan, kanserli hasta tedavisinde hekimlerin dikkat etmesi gereken önemli noktaları vurguladı.

Günün son sunumunu ise Dr. Emrah Baca gerçekleştirdi. İmplant protezinde endikasyon, ölçü yöntemleri, implant destekli protezlerde ölçü komplikasyonları alt başlıkları kapsamında Baca, katılımcı diş hekimlerini implant protezi, estetik ve fonksiyonel değerlendirmeler, gülme hattı ve dudak üstünlüğü, hekim-hasta kooperasyonu gibi konulara dair bilgilendirdi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.