Dentiss Logo

Tıbbi Cihaz Sektörü Ankara’da Buluşacak!

Tıbbi cihaz sektörü, kamu hastaneleri ve üniversite hastanelerinden alacakları için aylardır ödeme bekliyor. Birkaç aydır Sağlık Bakanlığı’nın hiç ödeme yapmadığına değinen sektör temsilcileri, seslerini duyurmak için 16 Eylül’de Ankara’da buluşacak.
10.09.2021       17.22.38

Stratejik sektörler arasında yer alan tıbbi cihaz üreticileri, zor günler geçiriyor. Sağlık Endüstrileri Platformu, ortak bir açıklama yaparak, paydaşlarını 16 Eylül 2021’de Ankara/Ulus’ta buluşmaya davet etti.

Yapılan açıklamada, “Bildiğiniz gibi sektörümüz tüm iyi niyetli çaba ve gayretine rağmen, vermiş olduğu ürün ve hizmet bedelini, kamu hastanelerinden 18 ay, üniversite hastanelerinden 20 aydır tahsil edememektedir. Bugüne kadar, yapmış olduğumuz tüm iyi niyetli girişim ve meselenin ciddiyetini anlatarak ortak çözüm üretmeye yönelik gayretlerimiz sonuçsuz kalmış ve makul çözüm arayışlarımız karşılık bulmamıştır. Karşımızda sergilenen bu umursamaz ve sorunlarımızı görmezden gelen duyarsızlık karşısında, SEİS ve TÜMDEF olarak bir kez de siz değerli, Sağlık Endüstrileri Platformu Üyeleri ve paydaşlarımızla birlikte, ilgililere sesimizi Ankara-Ulus meydanından duyurmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.” ifadeleri yer alıyor.

Sağlık Endüstrileri Platformu adına Erkin Delikanlı’nın yaptığı açıklamada, buluşmanın hedefi “Amacımız, bugüne kadar sabırla hizmet sunumuna devam eden ve ancak geldiğimiz noktada hareket edecek gücü ve takati kalmayan sektörümüzün, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu, alacaklarının ödenmesi noktasında umursamaz davranan makam ve ilgililerin duyarsızlığını, kamuoyu ile paylaşmaktır.” sözleriyle açıklanıyor.

İlgili makamlardan yasal izinleri alınmış bu buluşma 16 Eylül 2021 günü saat 12’de, Ankara/Ulus’ta gerçekleştirilecek. Buluşmada, HES kodu veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Katılacak kişilerin bu hususu dikkate almaları, [email protected] ve [email protected] mail adresleri üzerinden iletişim kurmaları gerekiyor.

Haber: Elvan Genç (VYG)

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.