Dentiss Logo

TFI’den Antalya’da Protetik ve Cerrahi Kursu

TFI (Together For Implantology) geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir toplantı düzenledi. İmplant Uygulamalarında Protetik ve Cerrahi Yaklaşımlar çatısı altında organize edilen kurs 11 Ocak’ta il ve civarından implant ile ilgilenen hekimlerin katılımı ile gerçekleşti.
15.01.2014       17.44.20
Dental implant uygulaması yapan klinisyenler, dental implant ile ilgilenen araştırmacılar ve bu konuda çalışan istekli firmaların bilimsel, sektörel ve klinik bilgilerini paylaşabilecekleri ve bu paylaşım sonucunda farklı bakış açıları kazanabilecekleri bir platform, şeklinde kendini tanıtan TFI (Together For Implantology) geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir toplantı düzenledi. İmplant Uygulamalarında Protetik ve Cerrahi Yaklaşımlar çatısı altında organize edilen kurs 11 Ocak’ta il ve civarından implant ile ilgilenen hekimlerin katılımı ile gerçekleşti.

Günün ilk sunumunu Doç. Dr. Tuncer Burak Özçelik, iki bölüm halinde ‘overdenture’a genel bakış ile yaptı. Öğleden sonraysa Doç. Dr. Fatih Arıkan ‘İmplantta uzun ömür ve estetik yumuşak doku’ üzerine implant dayanıklılığı ve estetik ile periodontoloji ilişkisi hakkında hekimleri bilgilendirdi. Programında sonunda ise Prof. Dr. M. Kemal Ünsal, Doç. Dr. Tuncer Burak Özçelik ve Doç. Dr. Fatih Arıkan katılımcılara konular hakkında olgu sunumları yaptıktan sonra panel bir düzenledi.

Toplantı ve platform hakkında bilgi veren TFI Proje Müdürü Dt. Sibel Yiğit, TFI implantoloji ile ilgili eğitimin araştırma ve bilgi paylaşımı temellerine dayalı olarak NucleOSS’un sponsorluğuyla kurulan bir bilgi paylaşım platformu olduğunu belirtti. “TFI işleyiş ve faaliyetleri, sponsor ve akademisyenlerden oluşturulmuş ortak bir bilimsel kurul tarafından belirlenir ve TFI Bilimsel Kurul başkanı Prof. Dr. M. Kemal Ünsal’dır” diyen Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “TFI implantoloji alanı ile ilgili üniversite araştırmalarını, hücre kültürü laboratuvarı kullanma imkanı ve araştırma materyali sağlayarak destekler. Kısa bir süre  içerisinde, her sayısı implantoloji ile ilgili popüler bir başlığa yönelik, bilimsel makale özetlerinden oluşan bir bülten TFI üyelerine basılı olarak ulaştırılacaktır. Bu bülten şu an için dört ayda bir yayınlanacak ve üyelere ücretsiz ulaştırılacaktır.”

TFI’nin implantoloji ile ilgili hekimlere yönelik toplantı ve seminerler düzenlediğini ifade eden Yiğit, 2014 yılı içinde farklı illerde yine TFI toplantıları yapılacağını söyleyerek güncel toplantı takviminin ‘tfiacademy.com’ adresinde yayınlandığını da bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantı hakkında da Yiğit, “Bu toplantılardan ilki 11 Ocak tarihinde Antalya Su Otel’de 120’yi aşkın hekimin katılımıyla gerçekleştirildi. İmplant Uygulamalarında Protetik ve Cerrahi Yaklaşımlar isimli toplantıda Doç. Dr. T. Burak Özçelik ve Doç. Dr. Fatih Arıkan konuşmacı olarak yer aldı. Bir sonraki TFI toplantısı 22 Şubat’ta Denizli’de yapılacak. TFI üyesi olmak ve TFI toplantılarına kayıt yaptırabilmek için internet sayfası üzerinden üyelik formu ve/veya toplantı kayıt formunu doldurup göndermek yeterlidir” şeklinde konuştu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.