Dentiss Logo

Tek Kurs, 3 Farklı Endikasyon

VESTA® Akademi’nin ‘Kompozit Rezinlerle Ön Bölgede Estetik Çözümler’ kursu, tek endikasyona odaklanan kursların ötesinde 3 farklı endikasyonu detaylarıyla ele alıyor. Kırık, Diastema ve Lamina konusunda mesleki becerilerini artırmak isteyen diş hekimleri için Prof. Dr. Esra Uzer Çelik’in tecrübelerini aktaracağı eğitim, 14-15 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.
22.01.2020       11.02.42
Diş hekimliğinde mezuniyet sonrası eğitimlerin öncüsü VESTA® Akademi, alanında tecrübeli eğitmenleri kursiyerler ile buluşturuyor. Diş hekimlerinin ihtiyaçlarına uygun eğitimler tasarlayan Akademi’nin, Prof. Dr. Esra Uzer Çelik eğitmenliğindeki ‘Kompozit Rezinlerle Ön Bölgede Estetik Çözümler’ kursu, ön bölge estetik restorasyonların diş hekimliği pratiğindeki öneminin artması nedeniyle öne çıkıyor.  İstanbul’da düzenlenecek olan eğitimin tarihi, 14 Mart – 15 Mart 2020.
 
Kompozit rezinlerin renk seçeneklerinde, uygulama tekniklerinde ve cila sistemlerindeki önemli gelişmeler sayesinde, direkt kompozit restorasyonlar çoğu vakada ilk seçenek haline gelmiş durumda. Kompozit üzerine düzenlenen kurslar, genellikle bir tek endikasyon etrafında şekilleniyor ve o konuda bilgiler veriliyor. Oysa bu kurs kapsamında üç farklı endikasyona dair detaylı bilgiler veriliyor: Kırık, Diastema ve Lamina.
 
Eğitime Dair
 
Estetik algısının ve talebinin yükselmesine paralel olarak, ön bölge estetik restorasyonların diş hekimliği pratiğindeki önemi gün geçtikçe artmakta. Kompozit rezinler ise, söz konusu estetik talebin karşılanması noktasında, diş hekimleri açısından en çok başvurulan yöntemlerden biridir.
 
Kompozit rezinlerin renk seçeneklerinde, uygulama tekniklerinde ve cila sistemlerindeki önemli gelişmeler sayesinde, bu materyaller kullanılarak fonksiyonel, biyolojik ve estetik açıdan çok başarılı ön bölge restorasyonları yapılabilmektedir. Bu yüzden direkt kompozit restorasyonlar çoğu vakada ilk seçenek haline gelmiştir.
 
Ayrıca yeni geliştirilen matris sistemleri ile daha iyi çıkış profilleri ve aproksimal kontak alanları oluşturulabilmektedir.
 
Her ne kadar estetik açıdan başarılı restorasyonlar yapabilsek de kompozit rezin restorasyonların klinik ömrü konusunda hâlâ soru işaretleri bulunmaktadır. Yapım aşamalarında klinik koşullara bağlı bazı zorluklarla karşılaşılabilir. Bu problemlerin üstesinden gelmek için doğru endikasyon, doğru materyal ve doğru teknik seçimi önemlidir.
 
Bu kurs programında ön bölgede direkt kompozit rezinlerle gerçekleştirilen kırık diş, diastema ve kompozit vener restorasyonların endikasyonları, sınırlamaları, yapım aşamaları ve klinik performansları vakalar üzerinde ve güncel literatür eşliğinde irdelenmektedir. Uygulama prosedürleri, modeller üzerinde katılımcılarla birlikte aşama aşama gerçekleştirilmektedir.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.