Dentiss Logo

Tek Bir Maske 450 Yılda Yok Oluyor

Abalıoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hifyber, sürdürülebilir yaşam için geri dönüştürülebilir hammaddelerden ürettiği “Nanofiber Filtre Medyası” ile maskelerin artık çevresel bir sorun teşkil etmeyeceğini açıkladı.
13.10.2021       14.11.38

Koronavirüs salgınına karşı birçok ülkede kamuya açık alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirilmesi ile birlikte günde yaklaşık 3.4 milyar tek kullanımlık yüz maskesinin atıldığı tahmin ediliyor. Covid öncesinde de çevreyi tehdit eden maskeler, pandemiyle birlikte ciddi bir atık sorununa neden oldu. Tahminlere göre Avrupa'da maskeden kaynaklı atık miktarı günde yaklaşık 445 milyon. 84 milyon nüfuslu Türkiye'de ise maske kullanım oranının yüzde 80, atılan günlük yüz maskelerinin yaklaşık 51 milyon ve toplam plastik atık miktarının ise yaklaşık 6 milyon ton olduğu tahmin ediliyor.

Okyanusların korunması için çalışan OceansAsia’nın Aralık 2020 tarihli ‘Masks on the Beach: The Impact of COVID-19 on Marine Plastic Pollution’ başlıklı raporuna göre okyanuslarda yaklaşık 1,6 milyar maske yüzüyor. Raporda; maskelerin 4 bin 680 ila 6 bin 240 ton arasında deniz kirliliğine yol açtığı ve tek bir maskenin tamamen yok olmasının 450 yıl kadar süreceği belirtiliyor.

REKLAM

Maskeler, Artık Geri Dönüştürülebiliyor

Abalıoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hifyber, yüz maskesi ürünleri için çevreci ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyerek, geliştirdiği çevreci “Nanofiber Filtre Medyası”nı piyasaya sürdü. Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, şirket olarak çevredeki plastik atıkların azaltılmasını yönünde çalışmalarına hız kesmeden devam etiklerini ve bu kapsamda biyolojik olarak doğada parçalanabilir özellikte filtre medyası geliştirdiklerini açıkladı. Özbecetek, “EN13432 standardına uygun, biyolojik olarak parçalanabilen ürünümüz ile gezegenimizi korumak isteyen herkese yardımcı olarak, sürdürülebilir yaşama katkı sağlıyoruz. HF-BIO60 yüz maskesi filtrasyon katmanı ile maskelerde; N95, N99, FFP1, FFP2 ve FFP3 gibi çeşitli verimlilik seviyeleri elde edilebiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.