Dentiss Logo

TED Aylık Bilimsel İstanbul Toplantıları başladı

Türk Endodonti Derneği’nin (TED) 2009-2010 dönemi Aylık Bilimsel İstanbul Toplantıları’nın birincisi 17 Kasım Çarşamba akşamı Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde yapıldı. Seminerde Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gündüz Bayırlı, “Endodontik tedavide başarı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Elli civarında dişhekiminin ücretsiz olarak katıldığı konferansta şu konu başlıkları işlendi:
20.11.2009       17.42.32

Türk Endodonti Derneği’nin (TED) 2009-2010 dönemi Aylık Bilimsel İstanbul Toplantıları’nın birincisi 17 Kasım Çarşamba akşamı Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde yapıldı. Seminerde Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gündüz Bayırlı, “Endodontik tedavide başarı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Elli civarında dişhekiminin ücretsiz olarak katıldığı konferansta şu konu başlıkları işlendi: Doğru teşhis, yapılacak tedavinin doğru planlanması, kanal tedavisine nasıl başlanması gerektiğinin kararlaştırılması, dentin çürüğünün temizlenmesi, Rabber-Dam kullanımı, kanalın doğru şekillendirilmesi ve yıkanması, kanalın sterilizasyonu ve doldurulması, gutta perka teknikleri, kanal tedavilerinin radyografilerinin alınarak kontrol edilmesi, tek implant ile tek kanal tedavisinin başarı oranlarının karşılaştırılması, endodontik tedavide başarı oranı, periapikal lezyonlu ve periapikal lezyonsuz dişlerde başarı oranı, başarıya karar vermek için gerekli olan kontrol süresi.

 

Seminerle ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Gündüz Bayırlı, “Dişhekimlerinin kendilerini geliştirmeleri bakımından bu akşamki ve benzer toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizler her seminerimizde dişhekimlerine yeni bilgiler sunuyoruz. Bu sebeple meslektaşlarımızın Türk Endodondi Derneği’nin aylık toplantılarına katılmalarında çok büyük fayda var” dedi.   

 

Aylık bilimsel İstanbul toplantılarına Prof. Dr. Gündüz Bayırlı’nın verdiği konferansla başlamış olmalarının kendileri için büyük bir mutluluk ve onur olduğunu söyleyen Türk Endodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Seçkin Dindar ise, “Gündüz Hocamız’ın 30 yılın üzerindeki olgularını sunması meslektaşlarımız arasında büyük ilgi uyandırdı. Tartışmalar konu ile sınırlı kalmayıp, rejeneratif endodontiden implantlara kadar yayıldı. Ayrıca derneğimizin 20. yılı nedeniyle 23-25 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek uluslararası kongrenin tanıtımı yapıldı. Bu toplantılar bilimsel etkinliklerin yanında sosyal dayanışmayı pekiştirmekte, dernek yöneticilerine de yorulmalarının karşılığında başarılı toplantılar düzenlemenin manevi keyfini yaşatmaktadır. Bu arada derneğimize bu olanakları sağlayan sayın dekanımız Prof. Dr. Türker Sandallı Hocamız’a da teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

 

Türk Endododnti Derneği’nin bir sonraki aylık bilimsel toplantısı 16 Aralık 2009 Çarşamba günü Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde yapılacak. 19.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Doç. Dr. Oğuz Yoldaş “Güncel kanal yıkama yöntemleri” konulu bir sunum yapacak.   Haber-fotoğraf: Özgür Çilek - VYG Haber Merkezi 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.