Dentiss Logo

TDB 16.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Meslek Sorunları Sempozyumu başladı

TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Dişhekimleri Odası Başkan ve Yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek TDB 16.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Meslek Sorunları Sempozyumu, 23 Haziran Salı günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen basın toplantısı ile başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Mustafa Düğencioğlu, İstanbul Dişhekimleri Odası olarak, TDB Uluslararası Dişhekimliği Kongresine 9. kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
24.06.2009       11.55.04

TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Dişhekimleri Odası Başkan ve Yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek TDB 16.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Meslek Sorunları Sempozyumu, 23 Haziran Salı günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Mustafa Düğencioğlu, İstanbul Dişhekimleri Odası olarak, TDB Uluslararası Dişhekimliği Kongresine 9. kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Bu yıl Türkiye`nin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 2000 dişhekiminin kongreye katılacağını söyleyen Düğencioğlu, bilimsel program kapsamında ilk defa dişhekimlerinin interaktif olarak dijital oylamayla çeşitli vakalarda görüşlerini belirteceklerinin altını çizdi.

 

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, basın toplantısında yaptığı konuşmada kongrenin ilk iki gününde gerçekleştirecek Meslek Sorunları Sempozyumu`nda ağırlıklı olarak dişhekimlerinin özlük haklarının ele alınacağını, çalışanların özlük haklarının onların yaşam kalitesini belirleyen en önemli konu olduğunu ve yaşam hakkı kadar önemli olduğunu ifade etti.

 

Bu konuyu kamu ve özel toplu çalışma birimleri olmak üzere iki temel başlık altında oluşturulan çalışma grupları ile inceleyeceklerini dile getiren Akkaya, sosyal güvenlik alanında yapılan değişiklikler sonucu kamudaki sağlık hizmetleri artık ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı`na ait kurum ve kuruluşlarda verildiğini, Sağlık Bakanlığı`nın verimliliği arttırmak gerekçesiyle uygulamaya koyduğu “performans sisteminin” ise istenilen yararı sağlayamadığının altını çizdi.

 

Tedavi kalitesinin deÄŸil,  sayısının kriter alındığı sistemde hekimlerin daha fazla tedavi iÅŸlemi yapmaya zorlandığını hatırlatan Akkaya, ağır iÅŸ yükü altında ezilen hekimlerin, fiziksel ve ruhsal olarak da yıprandığını, bu durumun iÅŸ barışını bozan bir ortam yarattığını, yorgunluÄŸun, yoÄŸunluÄŸun ve stresin arttığı ortamlarda çatışmaların baÅŸ gösterdiÄŸini ifade etti. Performans sisteminden alınan ücretler hekimin emekliliÄŸine yansıtılmadığını söyleyen Akkaya, “bunun sonucu olarak da hekimin geliri,  çalıştığı dönemle emeklilik dönemi arasında bir uçurum oluÅŸturmaktadır” dedi.

 

Serbest çalışan dişhekimlerinin bir çoğunun zorlayıcı hayat koşulları ve yanlış sağlık politikaları nedeniyle muayenehanesini kapatma durumuna geldiğini ifade eden Akkaya, “Bu meslektaşlarımızın bir kısmı büyük sermaye grupları tarafından açılan özel ağız ve diş sağlığı kuruluşlarında ücretli çalışan hekim pozisyonuna getirilmişlerdir.” diye konuştu.

 

Muayenehanelerin korunması gereken sağlık birimleri olduğunu önemle vurgulayan Akkaya, AB Dişhekimliği Konseyi (CED) raporlarında da bireysel çalışılan yerler olan muayenehanelerin, tekelleşmeye karşı korunması gereken yapılar olarak tanımlandığını ifade etti.

 

Basın Toplantısı Metni için TIKLAYINIZ...

 

Basın toplantısının ardından Meslek Sorunları Sempozyumunda aşağıdaki gündemle toplantıya başladı.

 

Kamunun Başta Muayenehaneler Olmak Üzere Özel Sağlık Kuruluşlarından Hizmet Alımına İlişkin Gelişmeler

Dişhekimliğinde Uzmanlık

Üye Sayısı Az Olan Odaların Finansal ve İşletme Sorunları

 

Kaynak: tdb.org.tr


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.