Dentiss Logo

Sunray’den dişhekimleri için lazer eğitimi

Sunray Dış Tic. Ltd. Şti tarafından organize edilen dişhekimliğinde lazer kullanımı eğitimi, 17 Ocak 2010 Pazar günü Ramada Plaza Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Oral İmplantoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Karabuda ile aynı anabilim dalından Dr. Volkan Arıcı’nın verdikleri eğitime 14 dişhekimi katıldı.
20.01.2010       12.17.28

Sunray Dış Tic. Ltd. Şti tarafından organize edilen dişhekimliğinde lazer kullanımı eğitimi, 17 Ocak 2010 Pazar günü Ramada Plaza Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Oral İmplantoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Karabuda ile aynı anabilim dalından Dr. Volkan Arıcı’nın verdikleri eğitime 14 dişhekimi katıldı. Tam gün olarak gerçekleştirilen etkinliğin öğleden önceki bölümünde; lazer tipleri, lazerin dişhekimliğindeki kullanım alanları, lazerin periodontal tedavide, periimplantitiste kullanımı, lazer cihazlarının implant cerrahisinde kullanımı ve belirli bir kısmında endodontik tedavilerde kullanılmasıyla ilgili genel literatür bilgileri verilerek klinik tecrübeler aktarıldı. Kursun ikinci bölümünde ise eğitmenler özel bir klinik ortamında iki uygulama hastası üzerinde yumuşak doku lazeriyle uygulama yaptı. Periimplantitisli bir hastada periimplantitiste lazer uygulamalarını gösteren eğitmenler, diğer uygulamalarında ise 20 yaş dişi etrafında yumuşak doku problemli bir hastada söz konusu bu yumuşak dokunun o bölgeden uzaklaştırılmasını uygulamalı olarak açıkladılar. Katılımcıların koyun kafalarındaki yumuşak doku üzerindeki lazer uygulamalarıyla eğitim tamamlandı.

  Eğitimde yumuşak doku üzerinde yoğunlaştıklarını ve katılımcı dişhekimlerinin ilgisinden son derece memnun olduklarını dile getiren Prof. Dr. Cüneyt Karabuda, “Arkadaşlarımız sorularıyla eğitimimize interaktif bir katılım sağladılar. Tecrübelerini artırdıktan sonra bu grupla birlikte lazer workshopları düzenlemek istiyoruz” dedi.

 

Yumuşak doku lazeri olan diode lazerlerin geleceğin teknolojisi olduğunu belirten Sunray Dış Tic. Ltd. Şti. Pazarlama ve İletişim Müdürü Gökçen Ateş ise, lazerin dişhekimliğinde doğru biçimde kullanılmasına önem verdiklerini ve bu sebeple kursu organize ettiklerini ifade etti. Kursun geçtiğimiz Ekim’in sonu itibariyle satışa sundukları Picasso diode lazer kullanıcılarına yönelik olarak gerçekleştirildiğini belirten Ateş, “Eğitimimizde lazer teknolojisiyle ilgili genel bilgiler anlatılıyor ancak diode lazerin öne çıktığı yerlere odaklanılıyor. Birebir ve uygulamalı bir eğitim yapıyoruz. Etkinliğimiz amacına ulaştığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Lazer kursuna katılan dişhekimleri şu değerlendirmelerde bulnndu:

 

Dişhekimi Yemliha Ekici (Mersin)

39 yıllık dişhekimiyim. Muayenehaneme yeni aldığım lazer cihazının doğru şekilde kullanabilmek amacıyla kursa katılıyorum. Daha önce lazer kullanmıyordum. Dolayısıyla eğitim benim açımdan çok yararlı geçiyor. Ayrıca hekim arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz.

 

Dişhekimi Filiz Güçeli (Muğla)

23 yıllık muayenehane hekimiyim. Dişhekimliğindeki yeni teknolojileri devamlı olarak takip ediyor ve mesleğimde uygulamak istiyorum. 10 yıldır implant tedavisi yapıyorum. Lazeri de cerrahiye destek amaçlı kullanıyorum. Daha önce lazer kursuna katılmamıştım. Mesleğime olumlu katkı yapacağına inanıyorum.   Haber/Fotoğraf: Özgür Çilek - VYG Haber Merkezi

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.