Dentiss Logo

Sandallı: Birleşmiş Milletler, Diş Hekimliğini Gelecek Yüzyılın Meslekleri Arasına Aldı

Kemerburgaz Ãœniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Sandallı: BirleÅŸmiÅŸ Milletler Kalkınma TeÅŸkilatı (UNDP) gelecek yüzyılın meslekleri arasına diÅŸ hekimliÄŸini de aldı.
28.06.2016       12.30.20
Gelecek yüzyıllarda teknolojinin geliÅŸimi ve küresel dünya ihtiyaçları doÄŸrultusunda atıl kalacak meslekler ile öne çıkacak mesleklerin hangileri olduÄŸu konusu YGS (Yüksek Öğrenime GeçiÅŸ Sınavı) ve LYS (Lisans YerleÅŸtirme Sınavı) ile birlikte tekrar gündeme geldi. UNDP’nin araÅŸtırmasına göre teknolojik geliÅŸmeler karşısında yok olmayacak aksine daha da ihtiyaç duyulacak meslekler arasında diÅŸ hekimliÄŸi de olacak.

“DÄ°Åž HEKÄ°MLERÄ°NÄ°N Ä°ÅžSÄ°ZLÄ°K PROBLEMÄ° OLMAZ”

DiÅŸ hekimliÄŸinin hiçbir yüzyılda kaybolmayacağını savunan ve mesleÄŸin öneminden bahseden Ä°stanbul Kemerburgaz Ãœniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Sandallı, diÅŸ hekimliÄŸinin bu kadar popüler bir meslek olmasının hem ulusal hem de uluslararası birçok nedenine de deÄŸindi. En büyük avantaj olarak, “DiÅŸ hekimliÄŸinden mezun olan öğrencilerin iÅŸsizlik gibi bir problemi yoktur” diyen Prof. Dr. Türker Sandallı aynı zamanda, “DiÅŸ hekimliÄŸi, insan saÄŸlığını ve yaÅŸam koÅŸullarını iyileÅŸtirmeye yönelik bir meslek olduÄŸundan çok önemli bir konumdadır. Ağız ve diÅŸ saÄŸlığının vücudun diÄŸer organlarını ne ÅŸekilde etkilediÄŸini hepimiz çok iyi biliyoruz. Hem kamu kuruluÅŸlarında hem de özel sektörde düzenli çalışma saatleri ve kariyerleri vardır. Kolay iÅŸ bulma imkanına sahip ve size düzenli bir yaÅŸam olanağı sunan bir meslektir. Bunların yanı sıra, yaptığınız iÅŸin karşılığı olarak da toplumdaki ortalama seviyeye göre gayet iyi maaÅŸlar alınabilmektedir. Bu ÅŸartlar göz önünde bulundurulduÄŸunda, diÅŸ hekimliÄŸi, her zaman itibar gören bir meslek olarak karşımıza çıkmaktadır. Ãœniversite öğrencilerinin neden en çok diÅŸ hekimliÄŸi mesleÄŸini tercih ettiÄŸini ve diÅŸ hekimliÄŸinin popüler olduÄŸunu anlayabiliriz. Her zaman önü açık olan bir meslek olmasından dolayı diÅŸ hekimliÄŸi mesleÄŸini tercih etmek gençlerimizin kariyerleri için çok önemlidir” dedi.

"BUNDAN YÃœZYILLAR SONRA DA DÄ°Åž HEKÄ°MLERÄ°NE Ä°HTÄ°YAÇ DUYULACAK”

DiÅŸ hekimliÄŸinin gelecek yüzyıllar içerisinde de ihtiyaç duyulacak olan ve her zaman teknolojik geliÅŸmelere ayak uyduran bir meslek olduÄŸunu vurgulayan Türker Sandallı, “Benim asistan olduÄŸum yıllarda, yani bundan 40 yıl önce insanların ağızlarındaki çürük oranı yüzde 83 idi. Bugün yapılan araÅŸtırmalar doÄŸrultusunda da çürük oranının hala yüzde 80’lerde olduÄŸunu görüyoruz. Yani nüfus ile yumuÅŸak gıda tüketim oranındaki artış paralel olduÄŸu için bu çürük oranı hep aynı seviyelerde kalıyor. O yüzden yüzyıllar da geçse diÅŸ hekimlerine her zaman ihtiyaç duyulacak” ifadelerinde bulundu. Sandallı aynı zamanda diÅŸ hekimliÄŸinin geliÅŸen teknolojiye de ayak uydurduÄŸuna dikkat çekerek, “GeliÅŸen teknolojik cihazlarla birlikte artık hastalarımız koltuklarımıza gülerek oturuyorlar. Çünkü yeni cihazlar hastalarımızın korkularını en aza indirerek daha acısız yöntemlerle tedavi olanağı sunuyor. Teknolojik olarak da geliÅŸen diÅŸ hekimliÄŸi, dijital diÅŸ hekimliÄŸine geçmeye baÅŸladı. DiÅŸlerde estetik ön planda olmaya baÅŸladı. Çünkü insanlar estetik yüzün ve estetik bir gülüşün farkına vardılar. Ä°nsanlar artık gülerken ağızlarını kapatmak istemiyorlar. Dolu dolu ve güzel gülmek, sosyal yaÅŸantılarını bu güzel gülüşlerle süslemek istiyorlar. Ä°mplantolojinin geliÅŸimi ile, estetik açıdan da büyük ilerlemeler görülecektir. DiÅŸ hekimliÄŸi o kadar popüler olacak ki uzaktan eÄŸitimle diÅŸ hekimliÄŸi eÄŸitimleri ortaya çıkacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“21. DEĞİL 22. YÃœZYILIN DÄ°Åž HEKÄ°MLİĞİ FAKÃœLTESÄ°NÄ° AÇIYORUZ”

DiÅŸ hekimliÄŸi mesleÄŸinin ulusal ve uluslararası önemine vurgu yaparak, çok daha profesyonel diÅŸ hekimleri yetiÅŸtirmek üzere Ä°stanbul Kemerburgaz Ãœniversitesi olarak büyük yatırımlar ve çok iyi bir alt yapıyla birlikte “21. deÄŸil 22. yüzyılın diÅŸ hekimliÄŸi fakültesini açıyoruz” diyen Sandallı, Türkiye’nin en iyi diÅŸ hekimliÄŸi fakültesini açmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Sandallı açacakları fakülte ile ilgili olarak, “Daha önceki deneyimlerimize dayanarak, diÅŸ hekimliÄŸi mesleÄŸinin gelecekteki öne çıkan mesleklerden biri olacağını öngördüğümüz için, büyük bir yatırımla dünyanın en iyi diÅŸ hekimliÄŸi fakültesini Bakırköy’ün merkezinde açmaya hazırlanıyoruz. Marmara Ãœniversitesi ve Yeditepe Ãœniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakülteleri’nin Kurucu Dekanı olarak ve oralarda yaptığımız iÅŸleri de arkamıza alarak, burada 22. yüzyılın diÅŸ hekimliÄŸi fakültesini açıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Dünyanın en iyi alt yapısına sahip olduÄŸumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Öğrencilerimizin ne istediÄŸini çok iyi biliyoruz. Öğrencilerimize küçük gruplar halinde, ezbere deÄŸil probleme dayalı diÅŸ hekimliÄŸini öğretebilmek için, onları dişçi deÄŸil diÅŸ doktoru yapabilmek ve aynı zamanda da uluslararası diÅŸ hekimliÄŸi piyasasında en iyi ÅŸekilde yetiÅŸtirebilmek için çok deneyimli bir akademik kadroyla yola çıkıyoruz. Umarız ki bayramdan sonraki hafta diÅŸ hastanemizi açarak, ilk yılımızda da 60 yerli 15 yabancı kontenjanımızla birlikte eylülden itibaren çok iddialı bir ÅŸekilde eÄŸitime baÅŸlıyoruz. Ben inanıyorum ki beÅŸ sene sürecek eÄŸitimden sonra Türkiye’de uluslararası diÅŸ hekimliÄŸinin her kademesinde yer alabilecek kapasitede öğrenciler ve diÅŸ hekimleri yetiÅŸtirmiÅŸ olacağız. Ben zaten her zaman ÅŸunu derim, dişçi olmak istiyorsanız bize gelmeyin. Fakat en iyi diÅŸ doktoru olmak istiyorsanız ve sadece Türkiye’de deÄŸil uluslararası piyasada da iÅŸ bulmak istiyorsanız Ä°stanbul Kemerburgaz Ãœniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi’ni tercih edin. 22. yüzyılın fakültesi olduÄŸumuzu göstermek için yola çıktık ve bu konuda da çok deneyimli ve birikimliyiz, bu yüzden yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. DiÅŸ hekimi adayı olan öğrenciler tercihlerini bizden yana kullanırlarsa, beÅŸ sene sonra çok iyi bir diÅŸ doktoru olarak, gururlu bir ÅŸekilde mesleklerini yapabileceklerdir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.