Dentiss Logo

Resim Yarışması

Ağız-diş sağlığının önemini resim ve karikatürlerle anlattılar. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Hospitadent İstanbul il genelinde ilköğretim ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirdiği ağız ve diş sağlığı konulu resim yarışmasının sonuçlarını 27 Şubat 2008 Çarşamba günü düzenlediği özel bir organizasyon ile açıkladı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla yapılan yarışmaya, il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerden 600’ün üzerinde resim ve karikatür gönderildi.
13.03.2008       16.26.56

Ağız-diş sağlığının önemini resim ve karikatürlerle anlattılar. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Hospitadent İstanbul il genelinde ilköğretim ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirdiği ağız ve diş sağlığı konulu resim yarışmasının sonuçlarını 27 Şubat 2008 Çarşamba günü düzenlediği özel bir organizasyon ile açıkladı.

 

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla yapılan yarışmaya, il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerden 600’ün üzerinde resim ve karikatür gönderildi. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ilköğretim öğrencileri kategorisinde, İshak Ağa İlköğretim Okulu öğrencisi Ayça Yıldırım birinci oldu. Yıldırım’a ödül olarak bir diz üstü bilgisayar hediye edildi. Aynı kategoride ikinci seçilen Şakir Demir İlköğretim Okulu öğrencisi F. Sultan Yaman bir video kamera, üçüncü olan Ahmet Kutsi Tecer. İlköğretim Okulu öğrencisi Handenur Özmen ise dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi.

 

Liseler kategorisinde birinci seçilen Selçuk Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Kübra Kaya diz üstü bilgisayar, ikinci olan Gazi Osmanpaşa Atatürk Lisesi öğrencisi Damla Ağaüzüm video kamera, üçüncü seçilen Siyavuşpaşa Teknik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Sema Manho ise dijital fotoğraf makinesi almaya hak kazandılar.

 

Öğrenciler ödüllerini, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver ve Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sirkeci’nin elinden aldılar. Ödül töreninde bir konuşma yapan Hospitadent Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selvi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenledikleri çalışmayla sağlık ve sanatı buluşturmayı amaçladıkları söyledi. Türkiye’de bir ilki diş hastanelerinin klinik ortamında resim sergisi açarak gerçekleştirdiklerini belirten Selvi, “Çocuklarımızın ve ailelerinin ağız ve diş sağlığı bilinci ve önemine ilgisini çekmek adına ciddi bir girişimde bulunduğumuzu düşünüyoruz. Hospitadent ailesi olarak İstanbul genelinde düzenlemiş olduğumuz ödüllü resim ve karikatür yarışmasına gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutluyuz” dedi.

 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise yaptığı konuşmada, “İnsan sağlığına verilen değerin gelecekte ruh sağlığını ne derecede etkileyeceğini çok iyi biliyoruz. Bunun için öğrencilerimizin böylesine önemli bir konuda yapılan etkinliğe ilgi göstermelerini çok önemsiyorum. Sağlık ve sanatı buluşturduğu için Hospitadent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne, öğrencilere ve ailelerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu.     

 

Yüzlerce öğrencinin merakla beklediği yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen resimler, Hospitadent’in klinik ortamında sergiye açıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın açılışını gerçekleştirdiği resim sergisi, 15 Mart Pazar gününe kadar açık kaldı.

 

Birinciler eserlerinde ne anlatıyorlar?

 

Yarışmada liseler arası kategoride birinci seçilen Kübra Kaya, yarışma için hazırlanan katalogda yaptığı karikatürle ilgili olarak şunları belirtiyor: “Yaptığım bu karikatürde; Belediye hizmetleriyle, sağlık sektöründeki diş tedavilerinin benzerliğini esprili bir şekilde anlatmak istedim. Dişleriniz çürümeden, dişlerinize iyi bakmanız gerektiğini, eğer bakmazsak bu gibi işlevlerle karşılaşabileceğimizi göstermek istedim. Ağzımdaki bu sıkıntıları çekmektense bu gibi durumların olmaması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini vurgulamak istedim ve sağlık sektörüyle belediye hizmetleri arasında bir ilişki kurarak örneğin; karayollarında dolgu, köprü çalışması yapılıyorsa ve insanlar uğraş veriyorsa, bende onu sağlık üzerinde deneyip dişte dolgu ve köprü olarak anlaşılması sağladım. Esprili bir yanını buldum ve onu kaleme aldım”.

 

İlköğretim öğrencileri arasında birinciliğe layık görülen Ayça Yıldırım ise kataloğa şunları yazmış: “Sevgili Hospitadent: Bu resmimi yaparken dişlerimi ve diş doktorlarını düşündüm. Diş doktorlarından çok korktuğumu ve gitmek istemediğimi hatırladım. Dişlerimin çürümemesi için sık sık dişlerimi fırçalıyorum. Dişlerimi seviyorum”.       


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.