Dentiss Logo

Plandent, Ünaldı Medikal ile Artık Türkiye’de

Ünaldı Medikal, 16 ülkede hizmet veren Finlandiya menşeli dental sarf malzeme ve cihaz tedarikçisi Plandent ile iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği ve Dış Ticaret Bakanı Alexander Stubb ile Finlandiya Ticaret Müşavirliği’nin katıldığı imza töreni 19 Nisan’da Taksim The Marmara Otel’de gerçekleşti.
14.05.2012       15.42.25
Ünaldı Medikal, 16 ülkede hizmet veren Finlandiya menşeli dental sarf malzeme ve cihaz tedarikçisi Plandent ile iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği ve Dış Ticaret Bakanı Alexander Stubb ile Finlandiya Ticaret Müşavirliği’nin katıldığı imza töreni 19 Nisan’da Taksim The Marmara Otel’de gerçekleşti.

1973 yılından günümüze dental ve medikal sektörde faaliyet gösteren Ünaldı Medikal’in 1350 çalışanı ile alanında Avrupa’da lider olan  Plandent Oy. ile yaptığı iyi niyet sözleşmesini, firmaları temsilen Ali Büyükünaldı ve Heikki Kyöstilâ imzaladı. Yıl sonuna kadar hizmet verilmeye başlanacak sözleşme sayesinde Plandent Türkiye’deki diş hekimlerine, üniversite diş hekimliği fakültelerine ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı ağız-diş sağlığı merkezlerine hizmet verecek.

Pazara farklı boyutlar getirecek

Avrupa’da diş hekimliği sektöründe yer alan yaklaşık 600 firmanın 25 bine yakın ürününün temsilciliğini yapan Plandent ile imzalanan anlaşma sonrasında konuşan Ali Büyükünaldı, yeni yapılandırılacak oluşumun pazara çok farklı boyutlar getireceğini dile getirdi. Büyükünaldı, 3M, Espe, Orbıs, Dentsply Detrey, Dentsply Maılefer, Coltene, Heraeus, Kerr, Voco gibi markalı ürünlerin tedarikçisi olarak bu yıl sonuna kadar hizmet verileceğini bildirdi.

Ünaldı Medikal’in konusunda lider yüksek kalitede ürün sunan firmaların Türkiye distribitörlüğünü yaptığını hatırlatan Büyükünaldı, “Bu firmalar arasında Planmeca Finlandiya, Dürr Almanya, Lawton GmbH Almanya, Stoma Almanya, Wagner Almanya firmaları bulunmaktadır. Yapılan bu anlaşma ile Plandent, pazarda rekabeti artıracak kaliteli ürünleri cazip fiyatlarla kullanıcılarla buluşturacaktır. Bu kaliteli ürünler yaygın satış ağı, yeni oluşturulacak bayii yapısı, internet alışveriş sayfaları ile diş hekimlerine, üniversite hastanelerine ve Sağlık Bakanlığı ağız ve diş sağlığı merkezlerine hizmette bulunacaktır” dedi.

Finlandiya, Türkiye’nin dostudur

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) imza töreninde konuşma yapan Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, Türkiye’nin yeri değiştirilemez bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Türkiye, temel ve ekonomik değerleri iyi anlamış; mali disipline sahip bir ülke. Finlandiya, Türkiye’nin dostudur. Birlikte yapacağımız çok şey var. Öncelikle Türkiye’yi nasıl gördüğümüzden bahsedeceğim: Türkiye, Orta Doğu’daki sorunlarda arabulucu gibi davrandı. Burada gerçekten çok güçlü bir pozisyondan bahsediyoruz. Türkiye’nin gücü Avrupa Birliği için, Avrupa Birliği ülkeleri için ve diğer ülkeler için büyük bir öneme sahip. Çünkü Türkiye gerçekten de çok katkıda bulunan bir ülke. Kaynaklarınızla büyük bir katkı olduğunu söyleyebiliriz. O nedenle, bu katkılarınız açısından sizlere büyük bir şükran borçluyuz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dünyaya barış ve istikrar anlamında büyük katkılar sağladığını ifade eden Katainen, Türkiye’nin Finlandiya’ya kararlı olmayı ve iyi bir ekonomik politika gütmenin önemini gösterdiğini söyledi.

Biz varız, ya siz?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında Türkiye’nin ekonomik gidişatına değindi. Eroğlu, “Finlandiya ile birlikte çok güzel işler yapabiliriz. İş yapmamızın şimdi tam sırası. Bunun için biz varız diyoruz, eğer siz de varız diyorsanız kendimize hedef belirleyelim” dedi.

Toplantı bitiminde Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ve DEİK Başkanı Halil Kulluk hediye alışverişinde bulundu.

Ünaldı Medikal, törenin ardından Finlandiyalı misafirler ile Türk diş hekimlerini akşam yemeğinde buluşturdu. Yemekte Planmeca ve Plandent’in yeni nesil ürünleri slayt halinde diş hekimlerine tanıtılarak beğeniye sunuldu.

Haber: Sesil KOCAR


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.