Dentiss Logo

Plandent, Türkiye Pazarına Girdi

Dünyanın en büyük 3., Avrupa’nın ise en büyük 2. dental sarf malzeme dağıtım firması Plandent, Büyükünaldı ailesiyle ortaklık yaparak Türkiye pazarına girdi.
02.10.2013       15.45.31
Finlandiya BaÅŸbakanı Jyrki Katainen, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, Avrupa BirliÄŸi ve Dış Ticaret Bakanı Alexander Stubb ile Finlandiya Ticaret MüşavirliÄŸi’nin katıldığı niyet mektubunun 19 Nisan 2012’deki imza töreniyle baÅŸlayan süreç, 22 Temmuz’da Plandent’in CevizlibaÄŸ’da firma açılışıyla devam ediyor. Åžu anda 15 ülkede satın aldığı firmalarla faaliyetlerini sürdüren ve yıllık 1 milyar dolar ciroya sahip grubun ÅŸirketi olan Plandent, bugüne kadar satın alma yolu ile deÄŸiÅŸik ülkelere yatırım yaparken ilk kez yeni bir ÅŸirket kurma yolu ile ortaklık yaparak bir ülkeye açıldı. Ä°lk aÅŸamada 5 milyon dolarlık yatırım yapan firma, diÅŸ saÄŸlık ekipman ve sarf malzemelerindeki 60.000’e yakın çeÅŸidi ile Türkiye’de çalışmalara baÅŸlayacak.

Açılış esnasında konuÅŸma yapan Dış Ticaret Direktörü Juoko Nykanen, “Yatırım tercihi olarak Türkiye’yi seçmemizin nedenleri arasında Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik göstergelerinin olumlu geliÅŸmesi ve dünyada en büyük ve istikrarlı büyüme oranlarından birine sahip olması, ağız ve diÅŸ saÄŸlığı alanındaki olumlu devlet politikaları çerçevesinde pazarın büyüme potansiyeli ve yerli ortağımız Büyükünaldı ailesine duyduÄŸunuz güven var. Bunların yanı sıra Türkiye’nin nitelikli ve rekabetçi iÅŸ gücüne sahip olması, merkezi konumu, liberal ve yeniliklere açık bir yatırım ortamının olması gibi nedenler de bizim için Türkiye’yi yatırım için bir potansiyel olarak deÄŸerlendirmemiz neden oldu. Türkiye’de hedeflerimiz çok büyük ve bu ortaklığımız ile bunu baÅŸaracağımıza inanıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Toplantıda Türkiye Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Yusuf Büyükünaldı ise ÅŸunları söyledi: “Ãœnaldı Medikal olarak Planmeca Group ile iÅŸ birliÄŸine baÅŸlayıp kısa süre içinde 1.500’ün üzerinde diÅŸ ünitesi ve 500’e yakın görüntüleme sistemi satınca bu baÅŸarı iki tarafı da birlikte daha fazla ne yapabiliriz arayışına itti. Plandent firmasının Türkiye’ye bizimle ortaklık yaparak girmesi bizi çok mutlu etti. Bizim sektördeki 30 yıllık tecrübemiz onlara da güven verdi. Åžu anda diÅŸ ünitelerinden görüntüleme cihazlarına ve tüm sarf malzemelerine kadar tüm ekipmana sahibiz. Hatta ürün çeÅŸitliliÄŸimiz daha iÅŸe baÅŸladığımız anda bizi birinciliÄŸe yerleÅŸtirdi. 2014 yılı sonuna kadar 150 kiÅŸilik bir ekibe ulaÅŸmayı, ilk aÅŸamada pazarın %8-10’una sahip olmayı, kaliteli, her bütçeye uyabilecek ekipmanı saÄŸlamayı hedefliyoruz. Bunun için kendi alanlarında en iyi yetiÅŸmiÅŸ uzman kiÅŸilerden oluÅŸan kadromuzla çalışmaya hazırız.”


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.