Dentiss Logo

Özelde Diş Tedavisi Yürürlüğe Girdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz günlerde Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişikliğe gitti. Yapılan değişiklik neticesinde devlet hastanelerinde haftalarca, hatta aylarca sıra bekleyen sigortalı vatandaşlar, özel muayenehanelerden hizmet alabilecek.
01.12.2012       13.56.19
Sağlık Uygulama Tebliği’nin SGK tarafından 9 Kasım’da değiştirilmesi ile devlet kurum ve kuruluşlarından yapılan sevkle özel sağlık kuruluşları ağız ve diş sağlığı hizmeti verebilecek. Ancak bir hastanın özeldeki diş tedavi ücretinin ödenebilmesi için ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM), ağız ve diş sağlığı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri tarafından tedavinin sağlanamaması nedeniyle sevk edilmiş olmaları gerekiyor. Bahsi geçen değişikliğin ilk maddesinde özel muayenehanelerde yapılacak diş tedavilerinin detaylarına yer verildi. Buna göre sevk sırasında, “Diş Tedavileri Sevk Formu” doldurulacak ve tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde tedaviye başlanılması gerekecek. Ayrıca, özellerde yapılan tedavilerin ardından formların diş ünitesi bulunan protokollü resmi sağlık hizmeti sunucusunda görevli diş hekimi tarafından onaylanması gerecek.

Ortodontik tedavi gereksinimi olan hastalarda, en az bir ortodonti uzmanının veya ortodonti konusunda doktoraya sahip diş hekiminin yer aldığı üç diş hekimi tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenmesinin yeterli olduğu belirtilen maddelerde “Tedavinin başlanacağı il sınırları içerisinde, ortodonti uzmanının/ortodonti konusunda doktoraya sahip diş hekiminin bulunmaması halinde sağlık kurulu üç diş hekiminden oluşur. Sağlık kurulu raporunda yapılan tedavinin estetik amaçlı olmadığı ve maloklüzyon tipi açıkça belirtilir. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedaviye başlanılması gerekmektedir. Özürlünün özeldeki diş tedavi ücretinin ödenebilmesi için tedavilerinin sağlanamaması nedeniyle sevk edilmiş olmaları gerekmektedir.” kararına yer verildi.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.