Dentiss Logo

Osteoloji Vakfı’ndan Dillere Destan Kongre

Osteoloji Sempozyumu’nun dördüncüsü bu yıl 2 ile 4 Mayıs günleri arasında düzenlendi. ‘Oral doku rejenerasyonu’ şemsiyesi altında buluşulan organizasyonda 71 konuşmacı ve 199 poster sunumu vardı.
16.05.2013       17.34.46
Uluslararası platformda Monaco’da gerçekleştirilen sempozyumda ‘oral doku rejenerasyonu-doğru karar verme’ şemsiyesi altında buluşuldu. Sempozyumun başkanlık görevini İsviçre’den Niklaus P. Lang ve İtalya’dan Massimo Simion yaptı. Onursal başkanlık koltuğunda oturan isim ise Monaco Prensi II. Albert’ti.

Konu hakkında çok sayıda konu ele alınarak sunumlar gerçekleştirildi. Uluslararası arenada üne sahip tanınmış konuşmacılar, sempozyumda kemik ve yumuşak doku rejenerasyonu ve pratik tedavi vitrini kavramları ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Bilimsel oturumlarda sunum yapan konuşmacı sayısı toplamda 71’e ulaştı. Ayrıca, sunulmaya layık görülen tam 199 poster, Osteoloji Afiş Sergisi için kabul edilerek katılımcılarla buluşturuldu.

Katılımcıları teorik bilgi alışverişin ötesine taşımak amacıyla kongreden bir önceki gün, çeşitli çalıştaylar da yapıldı. Bunlar;  flep ve sütür teknikleri, yumuşak doku artırımı, diş eti çekilmesi telefisi, peri-implantitis ve soket yapıştırma gibi çeşitli konularda yedi pratik ve iki teorik çalıştaydan oluştu.



Bilimsel uzmanlık ile belirli pratik ihtiyaçlar arasında bir bağlantı oluşturulan sempozyumda bilimsel sunumların yanı sıra Osteoloji Vakfı'nın 10. yıldönümü de kutlandı. Salle des Etoiles’te düzenlenen kutlama partisinde katılımcılar müzik eşliğinde dans ederek eğlenceli bir gece yaşadı.

Haber: Sesil KOCAR

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.