Dentiss Logo

Ortodontisler Lizbon’da buluştu

Avrupa Ortodonti Derneği’nin (EOS) 84. Kongresi Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapıldı. Klinik ortodontistlere yönelik konuların yer aldığı kongrenin bilimsel programında, çeşitli ülkelerden ortodonti alanında önemli çalışmalara imza atmış önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. Bilimsel programda şu konularda sunumlar yapıldı:
06.08.2008       11.35.00

Avrupa Ortodonti Derneği’nin (EOS) 84. Kongresi 10-14 Haziran 2008 tarihlerinde Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapıldı. Klinik ortodontistlere yönelik konuların yer aldığı kongrenin bilimsel programında, çeşitli ülkelerden ortodonti alanında önemli çalışmalara imza atmış önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. Bilimsel programda şu konularda sunumlar yapıldı: “Fonksiyonel aletlerin sırrı”, “Dikey problemlerin ortodontik yönetimi”, “Sınıf II tedavinin neresindeyiz?”, “Yenilikçi tedavi yaklaşımları”, Bitirme ve detaylandırma” ve serbest konular. Bunun yanı sıra poster ve klinik masa sunumları da katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca organizasyon sırasında çeşitli konularda kurslar da gerçekleştirildi. Güney Kore’den Young-Guk Park’ın “Diş hareketinin yeni profili”, Belçika’dan Anton De Laat’ın “Mastikatör sistemi” ve İtalya’dan Marco Rosa’nın verdiği “Erken tedavi” kursları katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Avrupa Ortodonti Derneği’nin 84. Kongresi bilimsel yanı kadar sosyal programıyla büyük beğeni topladı. 10-12 Haziran tarihlerini kapsayan programda katılımcılar adeta Lizbon’u keşfettiler. Şehrin önemli sayılabilecek tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı yakalayan ortodontistler, Portekiz’in büyüleyici atmosferinden çok etkilendiler ve bu anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektiler.

 

Avrupa Ortodonti Derneği’nin 85. Kongresi, 9-14 Haziran 2009 tarihlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.