Dentiss Logo

Öğrencilerinden akademik dişhekimliğine katkı

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğrenci Araştırma Kulübü’nün 16. Ulusal, 2. Uluslararası Kongresi 15 Mayıs 2009 Cuma günü fakültenin Prof. Dr. Gazanfer Zembilci Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin yanı sıra Başkent, Marmara, İran Shiraz ve Romanya Ovidius gibi değişik üniversitelerden 15 çalışmanın sunulduğu kongre, Sevin Erol, Utku Üretürk ve Gizem Karagöz tarafından organize edildi.
24.06.2009       14.04.34

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğrenci Araştırma Kulübü’nün 16. Ulusal, 2. Uluslararası Kongresi 15 Mayıs 2009 Cuma günü fakültenin Prof. Dr. Gazanfer Zembilci Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin yanı sıra Başkent, Marmara, İran Shiraz ve Romanya Ovidius gibi değişik üniversitelerden 15 çalışmanın sunulduğu kongre, Sevin Erol, Utku Üretürk ve Gizem Karagöz tarafından organize edildi.

 

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç, Araştırma Kulübü Genel Koordinatörü Prof. Dr. Yegane Güven ve kulüp başkanı son sınıf öğrencisi Sevin Erol’un konuşmalarıyla başlayan kongre, ölümünün yirminci yıldönümü dolayısıyla Patolog Prof. Dr. Metin Alatlı’nın anısına ithaf edildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden yedi, Başkent Üniversitesi’nden beş, Marmara, Shiraz ve Ovidius Üniversiteleri’nden birer çalışmanın sunulduğu rtkinlikte, İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden Burcu Aydın ve Ceyhun Mamadov'un Dr. Yıldız Türkozan danışmanlığında hazırladıkları "Kemik mineral yoğunluğu ile kırılma yükleri ilişkisinin koyun alt çene kemiğinde incelenmesi" konulu çalışma bilimsel jüri tarafından birinci seçildi. Söz konusu çalışma gelecek yıl Nisan ayında ABD’nin Oklahoma Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan "29. Annual Scientific Day"e katılmaya hak kazandı.

 

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğrenci Araştırma Kulübü 16. Ulusal, 2. Uluslararası Kongresi’nin Gizem Karagöz tarafından hazırlanan sosyal programı katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Kahve molasında dişhekimliği fakültesinden İbrahim Doğan ve Gül Orhan gitar eşliğinde bir konser verdi. Kongrenin gala yemeği ise İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet ve Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç'in de katılımıyla organize edildi.

 

Çok başarılı bir kongreyi geride bırakmış olmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını belirten İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Araştırma Kulübü Genel Koordinatörü Prof. Dr. Yegane Güven, “Bilimsel jüri tarafından birinci seçilen çalışma ve hazırlayan arkadaşlarımız gelecek yıl Oklahoma Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde yapılacak "29. Annual Scientific Day"e katılacak. Bu öğrencilerin yol masraflarını üstlenen eski mezunlarımızdan Dr. Talat Buğur'a ve Türk Endodonti Derneği adına başkan Prof. Dr. Seçkin Dindar'a sonsuz teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Yurt dışındaki bu toplantılara daha fazla sayıda öğrenci gönderebilmek için yakında eski mezunlarımızla bir iletişim başlatacağız. Onların katkılarını bekliyoruz” dedi. 

 

Öğrenci çalışmalarının akademik dişhekimliğine katkısının tartışılmaz olduğunu ve bu konunun Avrupa Birliği'nin dişhekimliği ile ilgili çalışmalarında da ısrarla vurgulandığını ifade eden Profesör Güven, geçtiğimiz 15 yılı kapsayan bir değerlendirme çalışması gerçekleştirdiğini, bu çalışmanın yakın bir zamanda yayınlanacağını söyledi. Prof. Dr. Yegane Güven sözlerine şöyle devam etti:

 

“Gelecek yıla ilişkin çalışmalara hemen başladık. Araştırma kulübümüzün yeni başkanı Ceren Tolgay, yardımcıları Özge İlbaş ve Mert Açıkgöz ile birlikte dağıttığımız başvuru formlarının üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca kongremiz dışında öğrenci araştırmalarıyla ilgili iki haberi daha paylaşmak istiyorum. Birincisi; bu yıl Dentsply yarışmasına gidecek öğrenci fakültede kurulan jüri tarafından seçildi. Şu anda 5. sınıf öğrencisi olan Hatice Akıncı'nın, Prof. Dr. Yegane Güven, Prof. Dr. Ferda Doğan ve Dr. Ömer Uysal denetiminde yaptığı "The effect of different bleaching materials on the solubility of enamel surfaces" başlıklı çalışması TDB 16. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapsamında gerçekleşecek Dentsply yarışmasında fakültemizi temsil etmeye hak kazandı.

 

İkinci haber ise, Litvanya'da düzenlenen estetik dişhekimliğine ilişkin öğrenci kongresinde Quintessence firmasının ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün katkılarıyla eski kulüp başkanımız Sevin Erol ve Utku Üretürk, Doç. Dr. Mehmet Yaltırık denetiminde yaptıkları "Optimized Esthetics in the Anterior Maxilla with Immediate Single-tooth Implants" başlıklı çalışmayı sundular”.

 

  

 

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.