Tıp ve Dişhekimliğinde Mezuniyet Sonrası Eğitim Derneği (MSE), her biri kendi konusunda deneyimli diş hekimleri, diş teknisyenleri, dental sektör temsilcileri ve klinik yöneticileri tarafından kuruldu. Bu tecrübeden doğan birikim, know-how, akademi ve sektör bağlantıları ile oluşan katma değer, mezuniyet sonrası eğitimlere aktarılacak. Standartları belirlenmiş eğitimlerle hekimler ve hastalar için daha iyi bir tedavi süreci amaçlanırken, uluslararası eğitim organizasyonlarıyla ülkemizin eğitimlerden daha büyük pay alması hedefleniyor.
Dernek üyeleri, 13 Ekim 2020 Salı günü Grand Cevahir Otel’de gerçekleştirilen kahvaltıyla bir araya geldi. Toplantıda, Dr. Mustafa Bekerecioğlu, Dt. Namık Kemal Sönmez, Dt. Bülent Manav, Dr. Becen Demir, Diş Tekn. Sefa Kurban, Diş Tekn. Ensar Aydın, Dt. Enver Nurlu, İlhan Köse ve Rahmi Çelikağ hazır bulundu.
MSE Derneği Başkanı Mustafa Bekerecioğlu:
“Deneyimlerimizi Aktarıp Eksikliklerin Tamamlanması için Çalışarak Ülkemize Hizmet Edeceğiz”
MSE Derneği Başkanı Mustafa Bekerecioğlu, yeni kurulan dernek hakkında bilgiler verdi: “Derneğimizi oluştururken, sektörümüzde deneyimli isimler ile çalışmalarımızı ileri taşıyacak genç arkadaşlarımızı buluşturmak istedik. Bugün toplantımıza katılamayan Prof. Dr. Mustafa Kemal Ünsal, Doç. Dr. Seda Özturan, Dr. Evren Sütekin gibi değerli isimler ile Oğuz Bera Manav ve Emin Bekerecioğlu gibi genç arkadaşlarımız da kurullarımızda görev alıyor.
Derneğimiz 2019 yılı Aralık ayında kuruldu. Bir ay önce Genel Kurulu gerçekleştirip Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nu oluşturarak üyelerimizle çalışmalarımıza başladık. Yeni üyelikler için de kayıtlarımız açıldı. Mezuniyet sonrası eğitimlere, deneyimlerimizi aktararak, eksiklikleri giderme yönünde yönünde adımlar atarak, ülkemize hizmet edeceğiz”.
MSE Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Bülent Manav:
“Ülke Olarak Yabancı Katılımcılara Eğitim Düzenleme Konusunda Büyük Bir Potansiyelimiz Var”
MSE Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Manav, derneğin hedeflerine değindi: “Biz, 30 yılı aşkın süredir yayıncılık yapıyoruz, eğitimler ve fuarlar düzenliyoruz. Bu masada oturan herkes, birbirini yıllardır tanıyor ve alanlarında çok değerli tecrübelere sahipler. Bu değerleri, çocuklarınıza miras bırakamazsınız, ancak bir dernek çatısı altında tecrübelerimizi sektöre ve diş hekimliğine aktarabiliriz. Bir sivil toplum platformu sayesinde bu değerler bizden sonrasına da kalacak”.
Mezuniyet sonrası eğitimlerde standartların önemini vurgulayan Dt. Bülent Manav, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diş hekimliği alanında mezuniyet sonrası eğitimlerin regülasyonunun oluşması gerekiyor. Eğitimde verilen bilgilerin geçerliliği ve eğitimcinin yeterliliği de çok önemli bir konu. Örneğin bir eğitmen kursta katılımcıya yanlış bilgi aktarırsa bunun bir mesuliyeti var. Mezuniyet sonrası eğitimlerin mutlaka standartları olması gerekiyor. Bu konu hastaların sağlığını korumak açısından da çok önem taşıyor. Türkiye’de hocalarımız yurt dışı ile karşılaştırıldığında gerçekten çok iyiler. Ülke olarak, ciddi şekilde yurt dışından gelecek katılımcılara eğitim sunabilme potansiyelimiz var. Sağlam bir zemin oluşturursak, ülkemizin eğitim pastasından alacağı payı artırabiliriz”.
Haber: Elvan Genç (VYG)