Dentiss Logo

Malpraktise dair her şey Dişhekimliği Dergisi’nde

Muayenehane pratiğine yönelik yayımlanan Dişhekimliği Dergisi’nin 103’üncü sayısı okurlarıyla buluştu. Derginin bu sayısının kapak konusu; tıbbi uygulama hatası olarak adlandırılan "Malpraktis".
30.04.2012       14.37.15
Vestiyer Yayın Grubu tarafından muayenehane pratiğine yönelik yayımlanan Dişhekimliği Dergisi’nin 103’üncü sayısı okurlarıyla buluştu. Derginin bu sayısının kapak konusu; tıbbi uygulama hatası olarak adlandırılan malpraktis. Dergide, malpraktisin tanımından diş hekimliğindeki uygulama hatalarına, sigorta zorunluluğundan hukuki açıdan malpraktise bakışa; konuyla alakalı her şey bulunuyor; çeşitli üniversitelerden öğretim görevlilerinin, avukatların ve sigorta şirketinin yazılarına yer veriliyor.

Sağlık Alanında Hatalı Uygulamalar ve Hasta Güvenliği
Dergide, Çukurova Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı ve aynı üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında görev yapan Yrd. Doç. Dr. Funda Kadıoğlu’nun malpraktis hakkında ‘Sağlık Alanında Hatalı Uygulamalar ve Hasta Güvenliği’ başlıklı bir makalesi bulunuyor. Makalesinde hasta güvenliğine değinen yazar, bu bağlamda sağlık sisteminin iyileştirilmesine yönelik temel ilkeleri sıralayarak hatalı tıbbi uygulamalara ve hata bildirimlerine değiniyor.

Tıpta Hatalı Uygulamalar Üzerine
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalında profesör kadrosunda hizmet veren Ayşegül Demirhan Erdemir’in hazırladığı makalenin ana başlığı ise ‘Tıpta Hatalı Uygulamalar Üzerine’. Üç bölüm halinde yayınlanacağı belirtilen makalenin ilk bölümü Dişhekimliği Dergisi’nin 103. sayısında yer alıyor. Malpraktisi tanımlayarak yazısına başlayan Prof. Dr. Erdemir, diş hekimliğinde karşılaşılan hatalı uygulamalardan ve hangi durumlarda malpraktisin geçerli olacağından bahsederek ‘Tıbbi Hizmetlerin Kötü Uygulamasından Doğan Sorumluluk Kanunu Tasarısı’nı ele alıyor.

Diş Hekimliğinde Malpraktis ve Türkiye
Avukat Murat Nergiz ve Avukat İlker Burgaç ise ‘Diş Hekimliğinde Malpraktis ve Türkiye’ başlığında hazırladıkları makaleyi Dişhekimliği Dergisi okurlarına sunuyor. Malpraktis ve diş hekimliği ilişkisine değinilen makalede hukuki çerçeve içerisinde Türkiye’de konuya yaklaşım anlatılıyor. Makalenin ikinci kısmı ise derginin bir sonraki sayısında yayımlanacak.

Malpraktis – Tazminat Davalarında Hukuksal Süreç ve Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortaları
‘Tıbbi Uygulama Hataları (Malpraktis) – Tazminat Davalarında Hukuksal Süreç ve Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortaları’ başlıklı yazısı ile Dişhekimliği Dergisi sayfalarında makalesi yayımlanan Avukat Ayşe Gül Hanyaloğlu, malpraktisin hukuki tanımlamasını açıklayarak hekimin hukuksal sorumluluğunun şartlarını belirtiyor. Hekim-hasta arasında doğan ilişkiyi hukuksal açıdan ele alan yazar, her iki tarafın da hak ve sorumlulukları olduğunu ifade ediyor. Komplikasyon ve malpraktis ayrımının önemli olduğunu vurgulayan Av. Hanyaloğlu, yasalar önünde sorumluluk türlerini anlatıyor. Ayrıca yazar, malpraktis nedeniyle açılan tazminat davaları ve hukuksal sürecin yönetilmesi ile mesleki sorumluluk sigortalarına açıklık getiriyor.

Diş Hekimliğinde Malpraktis Sigortası

Malpraktis’in sigorta ile alakalı kısmında ise Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez’in yazısı yer alıyor. Sönmez, diş hekimlerinin malpraktis sigortası yaptırmasının gerekli olduğuna değinerek hekim sorumluluk sigortalarını açıklıyor.

Sektöre dair her şey bu dergide!
Dergide, Dentall Clinic Göztepe'nin sahibi diş hekimi Gökhan Gerek ile mekân tasarım sayfaları için yapılan söyleşiye de yer veriliyor. Bunun yanı sıra 103. sayıda diş hekimlerini yakından ilgilendiren sektörel gelişmeler, haberler, ürün tanıtımları ve sektörel firmaların ilanları bulunuyor.

Dişhekimliği Dergisi’ne abone olmak ve ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen burayı tıklayınız.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.