Dentiss Logo

Kim?

İşte size dişhekimliği konusundaki “ilk”lere ve “en”lere dair tam 12 soru: Dişhekimliği konusunda 20 yıldır aralıksız ve düzenli çıkan tek dergiyi kim yayınlıyor? İmplantoloji konusundaki en kapsamlı kitap, hangi yayınevinden çıktı? Dünyanın en iyi diş teknisyenliği dergisini Türkçeye kim kazandırdı? İlk “Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu”nu düzenleyen firma hangisiydi?
06.10.2009       16.44.06

İşte size dişhekimliği konusundaki “ilk”lere ve “en”lere dair tam 12 soru: Dişhekimliği konusunda 20 yıldır aralıksız ve düzenli çıkan tek dergiyi kim yayınlıyor? İmplantoloji konusundaki en kapsamlı kitap, hangi yayınevinden çıktı? Dünyanın en iyi diş teknisyenliği dergisini Türkçeye kim kazandırdı? İlk “Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu”nu düzenleyen firma hangisiydi? Endodontiye özel ilk ve tek dergiyi kim yayınlıyor? Her gün güncellenen en iyi dental portalın arkasında kim var?

Dişhekimlerine özel ilk botulinum toksin eğitimini kim düzenledi…

 

Bu ve benzeri tam 12 sorunun cevaplarını sizin adınıza biz derledik. İşte dişhekimliğinin “ilk”leri ve “en”lerine dair 12 soru ve cevapları:

  Dişhekimliği konusunda 20 yıldır aralıksız ve düzenli çıkan tek dergiyi kim yayınlıyor?

 

Türkiye’de dişhekimliği konusunda 20 yıldır aralıksız ve düzenli çıkan tek dergi Dişhekimliği Dergisi'dir. Ülkemizde profesyonel dental yayıncılığın öncüsü ve tartışmasız lideri olan Vestiyer Yayın Grubu tarafından yayınlamaktadır.

 

İmplantoloji konusundaki en kapsamlı kitap, hangi yayınevinden çıktı?

 

Bugüne kadar implantoloji konusunda yayınlanmış en kapsamlı Türkçe kitap olan ‘Pratik Dişhekimliği İmplantolojisi’ Vestiyer Yayın Grubu tarafından yayınlandı. Dr. Mehmet Dalkız'ın 15 yıllık emeğinin ürünü olan kitap büyük boy, 640 sayfa, 21 bölüm, 5.000 fotoğraf ve 857 literatür barındırmaktadır.

 

Diş teknisyenliğine özel ilk bilimsel kongreyi kim organize etti?

 

Ülkemizdeki dişteknisyenleri, 9-11 Haziran 2006  tarihlerinde, ilk kez kendilerine özel organize edilen bir kongreye katıldılar. Vestiyer Yayın Grubu’nun organize ettiği ve daha sonraki yıllarda yinelediği kongre, Türk dişteknisyenliği için bir milat oldu.

 

Dünyanın en iyi diş teknisyenliği dergisini Türkçeye kim kazandırdı?

 

Almanya’da 50 yılı aşkın bir süredir yayınlanmakta olan ve diş teknisyenliğinin okulu sayılan “Das Dental Labor”, Vestiyer Yayın Grubu tarafından Türkçe’ye kazandırıldı ve halen 3 aylık periyodlarla yayınlanmaya devam ediyor.

 

Endodontiye özel ilk ve tek dergiyi kim yayınlıyor?

 

Türkiye’nin ilk endodonti ve halihazırdaki tek dergisi olan Roots, Eylül 2007 itibariyle yayın hayatına başladı. Dental Tribune International’ın yılda dört defa yayımladığı derginin Türkiye edisyonu, Vestiyer Yayın Grubu tarafından hazırlanarak dişhekimlerine sunuldu.

 

Hangi firma, Türkiye’de ilk kez dişhekimi yardımcıları için eğitim seminerleri düzenlemeye başladı?

 

Türkiye’de ilk kez dişhekimi yardımcıları için eğitim Vestiyer Yayın Grubu tarafından düzenlendi. Bügün kadar düzenlenen eğitim seminerlerinde, yüzlerce yardımcı personel, sektördeki nitelikli yardımcı eleman ihtiyacına katkı sunmak üzere eğitildi.

 

İlk “Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu”nu düzenleyen firma hangisiydi?

Dişhekimi yardımcılığını başlıbaşına bir meslek dalı olarak ele alan Vestiyer Yayın Grubu, 30 Kasım 2008 tarihinde Türkiye’de bir “ilk”i daha hayata geçirdi: Dişhekimi yardımcılarını, “Asisdent Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu”nda buluşturdu.

İlk ve tek “ağız diş sağlığı yardımcı personel dergisi”ni kim yayın hayatına soktu?

 

Türkiye’nin ilk ve tek ağız-diş sağlığı yardımcı personel dergisi Asisdent, sektörün yayıncılıktaki öncüsü Vestiyer Yayın Grubu tarafından yayın hayatına sokuldu. Dergi, halihazırda 3 aylık periyodlarla yayınına devam ediyor.

 

 

Türkiye’nin en kapsamlı dental katalogunu her yıl düzenli olarak yayınlayan kim?

 

Bir Vestiyer Yayın Grubu projesi olan Dental Katalog, ülkemizde ilk kez, dişhekimliği sektörünü ayrıntılı bir ürün katalogunda buluşturdu. 2006 yılından beri düzenli olarak yayınlanan Dental Katalog her yıl ortalama 10.000 dişhekimine, üniversitelere, ADSM’lere, hastanelerin satın alma birimlerine ve laboratuarlara ulaştırılmaktadır.

 

Dernek veya kurum desteği olmaksızın düzenlenen en büyük kongreyi kim organize ediyor?

 

Vestiyer Yayın Grubu, sekiz yıldır, dişhekimlerine duyduğu güvenle geniş kapsamlı ve yüksek katılımlı kongreler düzenlemekte, çok sayıda kongre ve sempozyuma imza atmaktadır. Bunlardan biri de, ülkemizde dernek veya kurum desteği olmaksızın düzenlenen en büyük kongre olan “Dental İstanbul”dur.

 

Her gün güncellenen en iyi dental portalın arkasında kim var?

 

Vestiyer Yayın Grubu, yaklaşık iki yıldır sektörün ihtiyaç duyduğu, düzenli güncellenen ve bir dişhekiminin internette ihtiyaç duyabileceği bütün konuları kapsayan bir  ‘dental portal’ projesi olarak dentiss.com’u yayın hayatına kazandırmıştır. Dentiss.com, dişhekimleri için artık günlük gelişmeleri takip ettikleri önemli bir haber ve başvuru kaynağı haline gelmiştir.

 

Dişhekimlerine özel ilk botulinum toksin eğitimini kim düzenledi?

 

Gerçekleştirdiği çeşitli eğitim seminerleriyle dişhekimlerinin mezuniyet sonrası mesleki eğitimlerine önemli katkılar sağlayan Vestiyer Yayın Grubu, Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi’ni Türkiye’de ilk defa dişhekimlerine yönelik olarak düzenledi ve 6-9 Ağustos 2009 tarihlerinde Londra’da gerçekleştirdi.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.