Dentiss Logo

İstanbul Oda Seçimlerini Birlik Grubu Kazandı

Diş hekimi odalarında Temmuz ayında başlayan genel kurul seçimleri, 5-6 Eylül 2020 tarihlerinde tamamlandı. 9200 üyesi bulunan İstanbul’da 1710 diş hekimi seçimlerde oy kullandı. Sandıktan “Birlik” çıktı.
17.09.2020       10.47.23

Türkiye’nin farklı illerindeki diş hekimleri odalarında, Temmuz ayında başlayan genel kurullar, 5-6 Eylül tarihlerindeki son seçimler ile tamamlandı. Ankara, Balıkesir ve İzmir’de de seçimlerin yapıldığı 5-6 Eylül tarihinde, İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) 18. Olağan Genel Kurulunu ve İDO kurul üyeleriyle, TDB delegelerinin belirlendiği seçimlerini gerçekleştirdi.

Bünyesindeki 9 bin 200 diş hekimiyle Türkiye’nin en büyük diş hekimleri odası olan İDO’da, İDO Genel Kurulu 5 Eylül Cumartesi günü İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri’nde, seçim ise 6 Eylül Pazar günü saat 09.00-17.00 arasında Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

5 Eylül’de gerçekleşen Genel Kurul’da, yeni dönem kurullarına Birlik Grubu, İdealist Diş Hekimleri Grubu, Önce Diş Hekimi Grubu listelerini aday gösterirken Diş Hekimi Mehmet Çavdaroğlu Yönetim Kurulu üyeliği için bağımsız aday oldu.

6 Eylül Pazar günü yapılan seçimde kesinleşmemiş rakamlara göre İstanbul Dişhekimleri Odası üyesi 1710 diş hekimi oy kullandı ve 1680 oy geçerli kabul edildi. Üç grubun başkanlık için yarıştığı İstanbul seçimlerinde kazanan Birlik Grubu oldu.

İDO web sitesinde kesin olmayan sonuçlara göre açıklanan yeni dönem İDO Yönetim Kurulu, Ahmet Tarık İşmen, Ali Gürlek, Başak Keskin, Cenap Koşu, Derya Öznam, İhsan Hakan Özyuvacı, Oğuz Yaşar Durukan, Özgür Tutucu ve Zozan Gölbaş’tan oluşuyor.

İlk Tebrik Diğer Adaylardan

Centilmence gerçekleştirilen seçimin ardından, İdealist Diş Hekimleri Grubu Başkan Adayı Volkan Arıkoğlu ve Önce Diş Hekimi Grubu Başkan Adayı Ender Kazazoğlu, kazanan Birlik Grubu’nu tebrik etti. Prof. Dr. Ender Kazazoğlu mesajında “Sevgili Hocalarım, Meslektaşlarım ve Dostlar, 6 Eylül pazar günü yapılan odamızın seçimlerini Birlik Grubu kazanmıştır, kendilerini tebrik eder başarılar dilerim. 9.200 üyesi bulunan bir odanın yaklaşık 1700 üyesinin seçimlere katılması ise çok üzücüdür. Seçime katılıp 10 dakikalarını oy vermeye harcayan tüm hekimlere teşekkür ederim. Mesleğimiz için umut dolu ve güzel günler dileği ile saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.