Dentiss Logo

İngiltere’de Hasta, 11 Dişini Kendisi Çekti

İngiltere’de sağlık sistemi, Covid-19 pandemisinin etkisiyle tıkanma noktasına geldi. Diş tedavileri için hastalara 3 yıl sonraya randevu verildiği haberleri gazetelere yansımıştı. Son olarak Ulusal Sağlık Sistemi’nden tedavi randevusu alamayan Danielle Watts’ın, 11 dişini kendisinin çekmesi gündeme geldi.
11.10.2021       14.44.18

İngiltere’de diş hekimleri para kazanabilmek için Ulusal Sağlık Sistemi’nden (NHS) gelen hastalar yerine ücretli özel randevulara öncelik veriyor. Pandemi nedeniyle biriken acil vakaları geri çevirmek istemeyen diş hekimleri, NHS’den kontrol randevusu olan hastaları kabul etmemeyi tercih ediyor. Diş hekimleri, pandemi koşullarında çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek ve kliniklerini ayakta tutabilmek için ücretli hastaların randevularına öncelik veriyorlar.

BBC’nin konu hakkında yayınladığı haberde, İngiltere'nin doğusundaki 40 bin nüfuslu Bury St Edmunds kasabasında yaşayan Danielle Watts, dişleriyle kendi başına ilgilenmek zorunda kaldığını ve 11 dişini çektiğini söylüyor: "Yardım alabileceğim hiçbir yer yoktu. Kayıtlı olduğum dişçi altı yıl önce kapandı ve çocuklarımla birlikte kayıt yaptırabileceğimiz başka bir yer bulamadık. Kaydımı başka bir yere nakletmediler.

REKLAM

Başlangıçta çok bir şikayetim yoktu ama son 2,5 yılda diş etlerim çekildi ve kemik kaybı nedeniyle dişlerim sallanmaya başladı. Birkaç kere ambulansı aradım, durumun acil olmadığını, yüzümün şişmediğini, bu yüzden ağrı kesicilerle idare etmem gerektiğini söylediler. Kaydolmaya çalıştığım dişçiler, NHS üzerinden randevu almadıklarını, para ödersem hizmet alabileceğimi söylediler. Ama o kadar parayı nereden bulabileceğimi bilmiyorum”.

Diş tedavisi olmak için her yolu deneyen Danielle Watts, en sonunda kendi dişlerini çekmek zorunda kaldığını "Çekilecek noktaya geldikten sonra dişlerimi çekmek beni rahatlatıyor. Dişlerim hiçbir destek almadan ağzımda sallanır hale gelince, onları basit bir hamleyle bile çekebiliyorum.” sözleriyle anlatıyor.

Kaynak: BBC

Fotoğraf: MIKE LIGGINS/BBC


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.