Dentiss Logo

Ä°mplantoloji tutkusu tatil dinlemiyor

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri’nin onikincisi, 17-19 Temmuz 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde yapıldı. Daha önce beş güne yayılan fakat bu seminerden itibaren üç tam gün olarak gerçekleştirilmeye başlanan seminere 13 dişhekimi katıldı.
22.07.2009       14.50.39

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri’nin onikincisi, 17-19 Temmuz 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde yapıldı. Daha önce beş güne yayılan fakat bu seminerden itibaren üç tam gün olarak gerçekleştirilmeye başlanan seminere 13 dişhekimi katıldı. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu tarafından verilen seminerin son günü olan 19 Temmuz Pazar günü Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, eğitime katılarak implantoloji konusundaki bilgi ve deneyimini katılımcılarla paylaştı.

 

Ana amacı implantolojiye başlamak isteyen dişhekimlerine sıfır noktasından başlayarak tüm anatomik bilgileri hatırlatmak, tanı metodlarını sunmak, implant sistemleri ile ilgili objektif bilgiler vererek implantolojiye eksiksiz bilgi ve güvenle başlamalarını sağlamak ve çalışma sürecinde desteklemek olarak özetlenebilecek implant semineri, dişhekimlerinin implant bilgi ve deneyimleri dikkate alınmaksızın sıfırdan başlanarak A’dan Z’ye teorik ve pratik bilgilerin olgularla birlikte sunulması şeklinde sürdü ve hekimlerin modeller üzerinde implant cerrahi pratik uygulaması ve her endikasyona uygun protetik pratik uygulaması ile tamamlandı. Eğitimin birinci gününde temel ve orta düzey implantoloji bilgileri ve olguların değerlendirilmesi, ikinci günde karmaşık vakalara geçiş teorik ve pratik bilgiler ile tüm cerrahi olguların değerlendirilmesi ve pratik uygulama, son gün ise tüm protetik olguların değerlendirilmesi ve pratik uygulama yapıldı.

 

TDD İÇK 1. Kur 12. Grup Ä°mplant EÄŸitimi Semineri katılanlar üç günlük eÄŸitimin dışında eÄŸitim dokümanları, eÄŸitim materyalleri, öğle yemekleri,  molalarda sınırsız çay kahve servisi ve sertifika gibi hizmet ve olanaklardan da yararlandı. Ayrıca katılımcılar eÄŸitimden sonra belli aralıklarla yapılacak olan “Vaka Tartışma Toplantıları”na katılım hakkı elde ettiler. Seminere katılan bazı diÅŸhekimleri ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

 

YeÅŸim Kale (Ä°stanbul)

14 yıllık dişhekimiyim. İmplant yapmayı doğru şekilde öğrenmek için bu seminere katıldım. Daha önce bazı implant vakalarının videolarını ve birkaç arkadaşımın uygulamalarını seyretmiştim, fakat hiç implant yapmamıştım. Bazı kitaplardan implantolojiyle ilgili önemli bilgiler öğrenmiştim. Şu ana kadar çok verimli bir eğitim oluyor. Vakam olursa hemen başlamayı düşünüyorum.

 

Rıza Vahap (Hatay)

Vestiyer Yayın Grubu dergilerinde implant seminerinin yapılacağına dair ilanlar görmüştüm. Aslında birkaç yıldır implantolojiyle ilgili seminerlere katılmak istiyordum, fakat iş yoğunluğundan ötürü fırsatım olmuyordu. Yaz mevsiminde yoğunluğun azalmasından da fırsat bularak eğitime katılmaya karar verdim. İmplantolojiye büyük ilgi duyuyorum. Seminerin benim açımdan son derece verimli geçtiğini düşünüyorum. Kısa sürede implant yapmaya başlamak istiyorum. Çünkü başarılı tedavilerle birlikte implantolojinin daha da yaygınlaşacağına inanıyorum.

 

Mehtap Sezer (Ä°stanbul)

Göztepe’deki muayenehanemde mesleki hayatıma devam ediyorum. Daha önce implant yapmıyordum. Umarım bu seminerden sonra başlayacağım. Burada bulunmaktan çok memnunum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

 

Osman Ä°ÅŸbaÅŸar (Edirne)

Seminere KeÅŸanÂ’dan katılıyorum. Ä°mplantolojiyi doÄŸru ÅŸekilde öğrenmek ve kendimi geliÅŸtirmek amacıyla seminere katılmak istedim. Ä°mplant konusunda hastalarımdan bazı istekler de geliyordu. Gelecekte implantolojinin daha da geliÅŸeceÄŸi kanaatindeyim. 

 

Serpil Gümrükçü (İstanbul)

Dişhekimi Osman İşbaşar’ın sayesinde seminerden haberdar oldum ve kaydımı yaptırdım. Çünkü kendisiyle beraber implantolojiye başlamaya karar verdik. İmplant semineri çok faydalı geçiyor. Hocalarımızdan birçok yararlı bilgi öğreniyoruz. Uygulamayla birlikte bu öğrendiklerimizin daha da pekişeceğine inanıyorum.

 

Rahim Güngör (İstanbul)

Ä°stanbul Ãœniversitesi DiÅŸhekimliÄŸi FakültesiÂ’nden 2007 yılında mezun oldum. BayrampaÅŸa KocatepeÂ’de ortak olduÄŸum bir diÅŸ polikliniÄŸinde çalışıyorum. Ä°nternetten seminerin yapılacağını öğrendim. Prof. Dr. Bülent KatiboÄŸlu fakülteden hocam olduÄŸu için semineri tercih etmemde önemli rol oynadı. Åžu ana kadar her ÅŸey çok iyi gidiyor. Önümüzdeki hafta itibariyle polikliniÄŸimizde implantüstü protez yapmaya baÅŸlayacağız. Dolayısıyla seminer zamanlama olarak çok iyi oldu. Kısa süre içinde implant yapmaya baÅŸlayacağım.    

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.