Dentiss Logo

İmplant Uygulamalarında Yardımcı Personelin Rolü Semineri ikinci defa yapıldı

Vestiyer Akademi’nin implantoloji alanında çalışan ve uzmanlaşmak isteyen yardımcı personellere yönelik hazırladığı İmplant Uygulamalarında Yardımcı Personelin Rolü Semineri’nin ikincisi 19 Temmuz 2009 Pazar günü İstanbul Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi. Yirmi yardımcı personelin katıldığı eğitim Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu ile Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Ünsal tarafından verildi.
23.07.2009       16.15.32

Vestiyer Akademi’nin implantoloji alanında çalışan ve uzmanlaşmak isteyen yardımcı personellere yönelik hazırladığı İmplant Uygulamalarında Yardımcı Personelin Rolü Semineri’nin ikincisi 19 Temmuz 2009 Pazar günü İstanbul Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi. Yirmi yardımcı personelin katıldığı eğitim Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu ile Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Ünsal tarafından verildi. Gün boyu süren eğitimde şu konular anlatıldı:

 

İmplant terminolojisi, hasta eğitimi, yardımcı personelin hasta ile ilişkilerinde dikkat etmesi gerekenler, hastanın operasyon öncesi bilinçlendirilmesi ve hazırlanması, operasyon sonrası hastanın yapacakları konusunda bilgilendirilmesi, cerrahi odası, asepsi ve antisepsi, aletlerin sterilizasyonu ve dikkat edilmesi gerekli hususlar, kullanılan implant sistemine özgü parça eğitimi, implant sisteminin laboratuvar parçalarının tespiti ve tedariki, laboratuvar ile diyalog kurulması, iş emirlerinin iletilmesi ve takibi. Seminerde ayrıca yardımcı personel açısından ölçü/model pratiğinde dikkat edilmesi gerekenler ve laboratuvar aşamalarının anlatıldığı bir workshop yapıldı.

 

Seminere katılan yardımcı personellerden bazıları eğitimle ilgili olarak şunları söylediler:

 

Derya Üçler (Kıbrıs)

Özellikle doktorumun tavsiyesi üzerine seminere katılıyorum. Bu eÄŸitimle kendimi daha da geliÅŸtirebileceÄŸimi söyledi. Bu vesileyle kendisine bir kez daha teÅŸekkürlerimi iletmek istiyorum. Ä°mplantoloji ve cerrahiye özel ilgi duyuyorum. Ä°mplant ameliyatlarına da giriyordum. EÄŸitimde anlatılan konuların büyük çoÄŸunluÄŸu bildiÄŸim ve uyguladığım noktalardan oluÅŸuyor. Ancak yeni ÅŸeyler de öğreniyorum. Bunlar motivasyonumu daha da artıracaktır. Ayrıca Mustafa Hocam ile KıbrısÂ’ta yeniden yardımcı personel eÄŸitimi yapılması konusunda bir konuÅŸmamız oldu. Åžayet yeterli çoÄŸunluÄŸu toparlayabilirsek seminer gerçekleÅŸecek. Bu sebeple sizin aracılığınızla Kıbrıslı meslektaÅŸlarıma eÄŸitime katılmalarını söylemek istiyorum. 

 

Derya Özkan İnce (Kıbrıs)

Seminere GazimaÄŸusaÂ’dan katılıyorum. DiÅŸhekimi olan eÅŸim ile birlikte çalışıyorum. Çalışmalarımda daha faydalı olmak istediÄŸim için burada olmak istedim. Åžu ana kadar seminer çok verimli geçiyor. Klinik ortamında canlı uygulama olsa daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

 

Gülhan Ünsal (İstanbul)

Prof. Dr. Nazan KüçükkeleÅŸÂ’in asistanıyım. Yani ortodonti bölümündeyim. Nazan Hanım’ın eÅŸi olan DiÅŸhekimi Sabri KüçükkeleÅŸÂ’in implant hastaları var. Esasında implant hakkında bilgim var ama bilmediÄŸim ÅŸeyleri yakalamak adına burada bulunuyorum. Benim için çok iyi oldu. ÖğrendiÄŸim yeni ÅŸeyleri muayenehanede uygulamaya çalışacağım.

 

Pınar Ä°nce (Erzincan)   

12 yıllık yardımcı personelim. Çalıştığım klinikte implant operasyonlarına giriyorum. Yeni şeyler öğrenmek amacıyla bu eğitime kayıt yaptırdım. Burada olduğum için de çok memnunum. Gerçekten sıcak bir ortam var. Eğitimi veren her iki hocamız da çok samimiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.

 

Ä°lgin Åžehirli (Hatay)

Mesleğimde başarılı olmak istiyorum. Çünkü birlikte çalıştığım hekimim implant yapıyor. Bende kendisine yardımcı oluyorum. İmplantoloji konusunda daha da bilinçlenmek ve hızlı hareket edebilmek için bu seminerin yararlı olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar da çok iyi geçiyor.

 

Sibel Öztürk (İstanbul)

Altı yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. MesleÄŸe baÅŸladığım ilk günlerden itibaren de implant ameliyatlarına giriyorum. Eksiklerimi görmek ve tamamlamak için seminere geldim. Böyle bir eÄŸitime katıldığım için çok mutluyum.

 

Göksenin İnaluk (İzmir)

Altı yıllık yardımcı personelim. AsisDent SempozyumuÂ’na, Mustafa BeyÂ’in Ä°zmirÂ’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi yardımcı personel seminerinin ikinci gününe ve geçtiÄŸimiz ÅžubatÂ’ta Ä°stanbulÂ’da yapılan seminerine katılmıştım. Bu eÄŸitimi de implant konusundaki bilgi seviyemi geniÅŸletmek amacıyla katılıyorum. Bir günlük bir eÄŸitim olmasına raÄŸmen geniÅŸ bir katılım var. Bu da kalitesini gösteriyor.

 

Yeliz Özer (Bursa)

Çalıştığım muayenehanede çok fazla olmamakla birlikte implant tedavisi yapılıyor. Ben de bu konuda öğrendiklerimi pekiştirmek için seminere katıldım. Çok keyifli ve faydalı bir eğitim geçiyor. Şimdiden motivasyonumun arttığını söyleyebilirim.

 

Gülçin Bademlioğlu (İstanbul)

Nisan 2008’de yapılan yardımcı personel eğitim seminerine katılmıştım. Henüz birkaç aylık yardımcı personeldim. Gelişimim açısından son derece yararlı olmuştu. Bu seminere de yine doktorumun yönlendirmesi üzerine geldim. İmplant ameliyatlarında bulunuyorum. Bu eğitimde bilgilerimi artıracağımı ve implant parçalarını daha iyi öğrenebileceğimi düşünüyorum. Mustafa ve Kemal Hocalarımız ile güzel bir uyum içinde keyifli bir eğitim geçiriyoruz.

 

Ebru Özer (Bursa)

Asisdent Dergisi abonesiyim. Dergi aracılığıyla seminerden haberim olmuÅŸtu. Çalıştığım klinikte hastalarımız oldukça implant yapılıyor. Biz de ameliyatlara katılıyoruz. Ä°mplantoloji hakkında bilmediklerimizi görüp bunları gidermek amacıyla eÄŸitime geldim. Yararlı bilgiler öğrendiÄŸimi söyleyebilirim.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.