Dentiss Logo

İmplant asistanlığı eğitimine yüksek katılım

VESTA | Vestiyer Akademi tarafından organize edilen “İmplant Uygulamalarında Yardımcı Personelin Rolü Eğitim Semineri”, 7 Mart 2010 Pazar günü İstanbul Divan City’de gerçekleştirildi. Çeşitli şehirlerden 31 yardımcı personel ve bir dişhekiminin katıldığı eğitim Prof. Dr. Kemal Ünsal ve Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verildi.
08.03.2010       13.57.10

VESTA | Vestiyer Akademi tarafından organize edilen “İmplant Uygulamalarında Yardımcı Personelin Rolü Eğitim Semineri”, 7 Mart 2010 Pazar günü İstanbul Divan City’de gerçekleştirildi. Çeşitli şehirlerden 31 yardımcı personel ve bir dişhekiminin katıldığı eğitim Prof. Dr. Kemal Ünsal ve Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verildi.

 

Gün boyu süren etkinlikte, ilk olarak implant terminolojisi, hasta eğitimi ve yardımcı personelin hasta ile ilişkilerinde dikkat etmesi gerekenler anlatıldı. Daha sonra hastanın operasyon öncesi bilgilendirilerek hazırlanması ve operasyon sonrası hastanın yapacakları konusunda bilgilendirilmesinin üzerinde duruldu.

 

Seminer; cerrahi odası, asepsi ve antisepsi, aletlerin strelizasyonu ve dikkat edilmesi gereken önemli hususlar, kullanılan implant sistemine özgü parça eğitimi, implant sisteminin laboratuvar parçalarının tespiti ve tedariki, laboratuvar ile diyalog kurulması, iş emirlerinin iletilmesi ve takibi konularının açıklanmasıyla sona erdi.

 

Eğitime katılan yardımcı personeller, eğitimin son derece yararlı geçtiğini ve mesleki çalışmalarına olumlu katkılar sağlayacağımı söylediler.

 

Kübra Gizem Alaca (Alanya)

Beş yıllık yardımcı personelim. İnternet ve Vestiyer Yayın Grubu dergileri aracılığıyla seminerden haberim oldu. Öğrenmenin zamanı ve yaşının olmadığını düşünüyorum. Çalıştığım klinikte implant vakaları yapılıyordu. Bu eğitime de çalışmalarımda daha fazla yararlı olmak amacıyla gelmek istedim. Şu ana kadar da her şey çok güzel gidiyor. Her iki hocamız da konularında uzmanlar. Konuları örnekler vererek anlatıyorlar. Bu da anlatılanları daha kolay kavramamızı sağlıyor.

 

Dişhekimi Halime Aykılıç Yeni (Sakarya)

12 yıldır serbest dişhekimliği yapıyorum. İki yardımcı personelim var. Hangisini göndereceğime karar veremedim, bu sebepten ötürü seminere katılarak öğrendiklerimi onlara aktarmayı düşündüm. Eğitim çok verimli geçiyor. Vestiyer Akademi tarafından düzenlenen İmplant Yetkinlik Eğitimi’ne katılıyorum. Yani implant uygulamaya yakın bir zamanda başladım. Dolayısıyla benimle birlikte yardımcı personellerimin de implantolojide gelişmesini istiyorum. Dişhekimi yardımcılarının implant uygulamaları konusunda iyi bir eğitim almalarını gerekli buluyorum.

 

                          Tamara Sadaia (Bursa)

Sekiz yıllık yardımcı personelim. Dişhekimliğinde takım çalışması çok önemli. Ben de kendimi daha geliştirmek amacıyla eğitime katılıyorum. Doğru yaptığımı düşündüğüm şeylerde aslında bazı eksiklerimin olduğunu anladım. Seminerde beklediğimden daha fazla bilgi aldım. Hocalar konuları gayet anlaşılır bir şekilde anlatıyorlar. Bu da seminerin kalitesini üst seviyede tutuyor. 

 

Seher Güllüpınar (Mersin)

Meslekte 15 yılı geride bıraktım. Asisdent Dergisi’ne aboneyim. Ayrıca, VESTA’nın Adana’da gerçekleştirdiği yardımcı personel temel eğitim seminerine de katılmıştım. İmplant asistanlığı konusunda bildiklerimi karşılaştırmak ve eksiklerimi tamamlamak amacıyla seminere geldim. Çalıştığım klinikte implant uygulamalarına giriyorum. Burada aldığım bilgiler bana daha fazla katkı yapacak.

 

Dilek Üzümcü (Kocaeli)

Dişhekimi Öznur Soysal’ın kliniğinde çalışıyorum. Daha önce, yine VESTA’nın düzenlediği temel eğitime katılmıştım. O eğitimden sonra klinikte daha verimli çalıştığım için Öznur Hocam implant asistanlığı seminerine de katılmamı istedi. Buraya gelirken implant hakkında hiçbir bilgim yoktu. Ölçü, implantın yerleştirilmesi, hekime vermemiz gereken destek, sterilizasyon ve malzemelerin hazırlanması konuları başta olmak üzere anlatılan tüm konu başlıkları ilgimi çekti.

 

Nurgül Uzunkaya (İstanbul)

1992 yılından beri yardımcı personellik yapmaktayım. VESTA’nın eçtiğimiz Aralık’ta düzenlediği yardımcı personel eğitim seminerine katılmıştım. Bu seminerin yapılacağına dair telefonla arandığımda katılmaya karar verdim. Yanında çalıştığım dişhekimine ve hastalarımıza daha da yardımcı olabilmek amacıyla buraya katılmak istedim. Mesleğimizi yaparken gözümüzden kaçırdığımız bazı şeyler olabiliyor. Çalıştığım klinikte implant operasyonları gerçekleştiriliyor. Ben ameliyatlara katılmıyorum ancak malzemelerin hazırlanmasından sorumluyum. Bundan sonra implant uygulamalarına katılacağımı düşünüyorum. Burada güzel ve samimi bir ortam var. Gelecek eğitimlere de katılmak isterim.

 

Güner Aktaş (Eskişehir)

Yanında çalıştığım hekimim bu eğitime özellikle katılmamı istedi. Kendisi bundan sonraki süreçte implant operasyonlarına benim de girmemi istiyor. Seminer çok güzel ve faydalı geçiyor. Yeni arkadaşlarla tanışma olanağım oldu. Bu eğitimin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

 

Kemal Timur (Hatay)

Hem diş teknisyeni hem de yardımcı personel olarak çalışıyorum. Birlikte çalıştığım hekimler implant yapmaya yakın bir zamanda başladılar. Dolayısıyla bizlerin de bu alanda gelişmemizi istiyorlar. Ben daha önce Adana’da yine Mustafa Hoca’nın VESTA bünyesinde verdiği temel eğitime de katılmıştım. Bundan sonra da yapılacak seminerlere katılmayı düşünüyorum.

 

Çiğdem Erkan (İstanbul)

Meslekte çok yeniyim, beş aydır yardımcı personel olarak çalışıyorum. Kliniğinde çalıştığım Dişhekimi Şebnem Ünsal’ın yönlendirmesiyle bu eğitime geldim. Bilgi açığımı en kısa zamanda tamamlamak istiyorum. Şu ana kadar her şey gayet yolunda gidiyor. Her iki hocamız da samimi bir şekilde bizleri aydınlatıyorlar. Ayrıca burada çok güzel bir ortam var. Yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Beni,m gibi bu mesleğe yeni başlayan dişhekimi yardımcılarının böyle eğitimlere mutlaka katılmalarını söylemek isterim. Bu vesileyle Şebnem Hocam’a, Mustafa Bekerecioğlu ve Kemal Ünsal’a çok teşekkür ediyorum.

 

  Özgül Tanış (Çorum)

Vestiyer Akademi tarafından organize edilen yardımcı personel eğitim seminerine katılmıştım. Şimdi de birlikte çalıştığım hekimimin önerisiyle İmplant Uygulamaları’nda Yardımcı Personelin Rolü Semineri’ne iştirak ediyorum. Çalıştığım klinikte hastalarımıza yaklaşık 6 yıldır implant tedavisi yapılıyor. Ben de bu uygulamalara giriyordum. Ancak bilmediğim konuları öğrenmek ve kendimi geliştirmek amacıyla bu seminere gelmek istedim. Katıldığım için son derece memnunum. Hocam Dişhekimi Fatih Terlemez’e çok teşekkür ediyorum.

 

Sümeyye Kaya  (İstanbul)

Vestiyer Yayın Grubu dergileri aracılığıyla seminerden haberdar oldum ve katılmaya karar verdim. Burada aldığım yeni bilgilerin meslek hayatıma pozitif etki yapacağına inanıyorum. Daha bilinçli hareket edeceğimi düşünüyorum.

 

Mukaddes Ak (İstanbul)

Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda yardımcı personel olarak çalışıyorum. Yaklaşık dokuz yıldır fakültedeyim. Mesleğimi çok seviyorum. Bu seminere özellikle katılmak istedim. Kendimi geliştirmek için buraya katıldım. İmplant konusunda daha önce bilgim olmadığı için anlatılan her konuyu dikkatlice dinliyorum. Fakültedeki asistan arkadaşlarımdan bazıları önümüzdeki günlerde yapılacak yardımcı personel seminerine ve Asisdent Sempozyumu’na katılmayı istiyorlar. Zaten ben de sempozyuma katılacağım.

 

Haber/Fotoğraflar: Özgür Çilek – VYG Haber Merkezi 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.