Dentiss Logo

İDO’dan Üç Etapta İmplantoloji Kursu

İstanbul Dişhekimleri Odası, Dentsply İmplants’ın destekleriyle diş hekimlerine üç etaptan oluşan implantoloji kursu düzenliyor. Toplamda altı günlük kurslarda implantolojinin temel aşamasından ileri seviyeye kadar konulara değinilecek.
27.12.2012       12.07.31
İstanbul Dişhekimleri Odası, Dentsply İmplants’ın destekleriyle diş hekimlerine implantoloji kursu düzenliyor. Temel seviyeden ileri seviyeye kadar üç etap olarak dizayn edilen kurs, İstanbul Dişhekimleri Odası Yılmaz Manisalı Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kontenjanın 20 hekimle sınırlandırıldığı kursun süresi toplamda altı gün.
 
Birinci etap olarak gerçekleştirilecek ilk kurs tarihleri 19-20 Ocak olarak duyuruldu. Cumartesi günü Doç. Dr. Ata Anıl’ın “Temel implantoloji ve temel cerrahi prensipler” konulu sunumunun ardından ertesi gün Doç. Dr. Yalçın Çiftçi “Temel protetik prensipler ve vaka planlaması” sunumu yapacak.
 
Kursun ikinci adımı, 9-10 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Dr. Haşmet Gökdeniz’in “Endikasyonlar, planlama, sistem tanıtımı” hakkında vereceği kursun ardından katılımcı hekimlerle birlikte vakalar üzerinde tartışma yapılacak. Sonrasında ise model üzerinde implant uygulamasına geçilecek. 
 
9-10 Mart’ta yapılacağı ilan edilen kursun son aşamasında önce Dr. Uğur Meriç “İleri cerrahi (augmentasyon, sinüs lift/kemik blokları)” ardından Prof. Dr. Mehmet Yalım “Bağ dokusu greftleri ile implant çevresinde yumuşak doku oluşturulması” konuları üzerine hekimleri bilgilendirecek.
 
Her üç etaba da katılan hekimlere katılım sertifikaları verilecek. Ayrıca, kursun sonunda hekimler getirdikleri hastalara, implant ücretini karşılamaları koşuluyla hocalar nezaretinde uygulama yapabilecek.
 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.