Dentiss Logo

Hedefimiz, Türkiye’deki bütün dişhekimlerine ulaşmak

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı, Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Kasapoğlu ile hem Oral Cerrahi Derneği, hem de 2008 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen Oral Cerrahi Derneği 8. Bilimsel Kongresi üzerine sohbet ettik.
21.11.2007       14.04.42

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı, Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Kasapoğlu ile hem Oral Cerrahi Derneği, hem de 2008 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen Oral Cerrahi Derneği 8. Bilimsel Kongresi üzerine sohbet ettik.

 

Bize Oral Cerrahi DerneÄŸiÂ’nden bahseder misiniz?

Oral Cerrahi Derneği 1993 yılında tamamen bilimsel amaçlı kurulmuş bir dernektir. Şu anda derneğimizde 140 üyemiz bulunuyor. Derneğimizin başkanlığını Sayın Prof. Dr. Cengizhan Keskin yürütmektedir. Ayrıca dernek olarak 1993 yılından bu yana iki yılda bir kongreler düzenliyoruz.

 

Dernek olarak düzenlediğiniz kongrelerin amacı nedir?

Kongrelerimizin amacı, yurt dışından gelecek olan konuşmacıların adedini artırmak, yurt dışındaki gelişmeleri de buradaki meslektaşlarımızla paylaşmak. Ayrıca düzenlediğimiz kongrelerde elde edilen gelirlerin bir kısmıyla, derneğimizde çalışan bir ya da iki asistan arkadaşımızı yurt dışındaki bir kongreye ya da cerrahi ile ilgili kurslara gönderiyoruz. Derneğimizin kuruluşu çok uzun bir geçmişe sahip olmamasına rağmen yaptığımız çalışmalarla önemli mesafeler kat ettiğimize inanıyorum. Örneğin Oral Cerrahi Derneği olarak organize ettiğimiz kongrenin önümüzdeki yıl 8.’sini gerçekleştirecek. Kongremize katılım her geçen yıl artarak devam ediyor.

 

2008 yılında gerçekleştireceğiniz kongreniz hakkında bilgi verir misiniz?

Dişhekimliğinin 100. yılını kutlayacağımız 2008 yılında 8. Bilimsel Kongremizi 25- 29 Mayıs tarihleri arasında Bodrum Jasmin’de gerçekleştireceğiz. Kongre Başkanlığını ben üstleniyorum, kongre sekreterliğini ise Doç. Dr. Mehmet Yaltırık üstleniyor.

 

Sizce dişhekimleri bu kongreye neden katılmalı?

Önceki kongrelerde davet ettiÄŸimiz ve bir araya getirdiÄŸimiz konuÅŸmacılar gibi, bu kongrede de yurt dışından konuÅŸmacılar gelecek. Bu konuÅŸmacılar genellikle implant, implant üstü protezler, lazer cerrahisi, implant cerrahisi, ortognatik cerrahi konularında konferans verecekler. Åžu ana kadar AlmanyaÂ’dan implant üzerine çok deÄŸerli bir bilim adamı olan Prof Dr. Fouad Khoury, DanimarkaÂ’dan implant ve impalant üstü protezler üzerine deÄŸerli bir konuÅŸmacı olan Prof Dr. Soren Hillerup, AmerikaÂ’dan implant cerrehisi, implantta ileri cerrahi tekniklerini iyi bilen Dr. Dean Morton ve  Aachen ÃœniversitesiÂ’nden Prof Dr. Iegfried Janicke Ortognatik cerrahi ile ilgili bize konferanslar verecek. Yurt içinden ise Hacettepe Ãœniversitesi DiÅŸhekimliÄŸi Fakültesi Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Ferda TaÅŸar, lazer cerrahisi ile ilgili bir sunum yapacak. Tabi biz burada bu konuÅŸmacıların yanı sıra geçen kongrede olduÄŸu gibi yerli meslektaÅŸlarımıza da yer vereceÄŸiz. Böylelikle hem bilimsel olarak bize katılacaklar hem de kendi tebliÄŸlerini serbest bildirilerini sunarak ülkemizdeki yeniliklerle ilgili çalışmalarını göstermiÅŸ olacaklar. Bilimsel içerik dışında sosyal programımızda dolu dolu olacak. Kongre süresi boyunca Ege kıyılarını keÅŸfedip, Ege mutfağının da lezzetlerinin tadına hep birlikte varacağız. Zaten 2008 yılının bizim için en önemli yanı, TürkiyeÂ’de diÅŸhekimliÄŸinin 100. yılı olması. Hem bu kongreyle diÅŸhekimliÄŸinin 100. yılını kutlayacağız hem de Oral Cerrahi DerneÄŸi KongresiÂ’ni birlikte yapacağız. Bu baÄŸlamda bütün meslektaÅŸlarımızı 2008 yazına birlikte merhaba demek ve onları bu kongreye davet etmek ve mesleÄŸimizin 100. yılını kutlamaktan onur duyacağız.

 

Katılım açısından değerlendirecek olursak önceki yıllarda düzenlediğiniz kongrelerle, gelecek yıl düzenleyeceğiniz kongre arasında farklılıklar bekliyor musunuz?

Tahmin ediyorum geçen sene düzenlemiş olduğumuz kongreye 300 kişi katılmıştı. Katılımcıların sadece bilimsel olarak değil, sosyal olarak da kazanç sağlayacağı 2008 yılındaki kongremize ise katılımcı olarak, 400- 450 kişi bekliyoruz.

 

Bildiğiniz gibi ülkemizde pek çok kongre, sempozyum ve fuar düzenleniyor. Bu durumu dişhekimliğinin gelişimi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu gibi etkinliklerde gerek bizim kendi meslektaşlarımızla, gerekse yurt dışından gelen meslektaşlarımızla aramızda bilgi alış verişi oluyor. Bu dental sektördeki son gelişimleri takip etmede büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca bu bilgileri serbest meslek olarak çalışan meslektaşlarımızla da paylaşabilmekteyiz. Bunun dişhekimliği sektörüne gelişim açısından çok büyük katkıları olduğuna inanıyorum.

 

Peki Oral Cerrahi Derneği olarak ileriye dönük hedefleriniz neler?

Biz Türkiye’deki bütün dişhekimlerine ulaşmak istiyoruz. Bunun içinde bir web sitesi hazırlıyoruz. Web sitemizi ziyaret eden her meslektaşımıza birebir ulaşmayı, etkinliklerimizden onları haberdar etmeyi hedefliyoruz.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.