Dentiss Logo

Hayata Döndüren Sempozyum

Resüsitasyon, kişiyi hayata döndüren uygulamaları kapsar. Resüsitasyon Derneği’nin her 2 yılda bir düzenlediği uluslararası katılımlı sempozyum, bu yıl online olarak gerçekleştirilecek. “Yenilenen Resüsitasyon Kılavuzları-2021” başlığı ile düzenlenecek sempozyumun tarihleri 9-10 Nisan 2021. Bilimsel etkinliğe konuyla ilgilenen hekimler, hemşireler ve sağlık personelleri katılabiliyor.
06.04.2021       16.33.12

Tıpta yaygın olarak KPR kısaltmasıyla anılan resüsitasyon, hayati fonksiyonlar durduğunda, kalbin, akciğerlerin, dolaşım ve solunum sisteminin yeniden çalışması için gerçekleştirilen uygulamaları kapsar. Hayatla ölüm arasındaki bu kısacık sürede, ne yapacağını bilmek için son bilimsel çalışmaları takip etmek yaşamsal değerde.

Resüsitasyon Derneği’nin her 2 yılda bir düzenlediği uluslararası katılımlı bilimsel toplantı, bu yıl E-Sempozyum olarak gerçekleştirilecek. “Yenilenen Resüsitasyon Kılavuzları-2021” başlığı ile düzenlenecek sempozyumun tarihleri 9-10 Nisan 2021. İki gün sürecek sempozyumun hedefi, katılımcılara, ERC-2021 Resüsitasyon Kılavuzlarında yer alan güncellenmiş Kardiyopulmoner Resüsitasyon (KPR) uygulamaları ile ilgili detaylar ile algoritmaları sunmak ve deneyimleri karşılıklı olarak paylaşmak.

Resüsitasyon Derneği ile işbirliği içinde olan Avrupa Resüsitasyon Derneği’nin (ERC; European Resuscitation Council) bilimsel kurulu tarafından her 5 yılda bir yenilenen Resüsitasyon Kılavuzları’nın güncel paylaşımı, sempozyum boyunca erişkin, pediyatrik ve neonatal bölümleri içerisinde en son bilgiler eşliğinde sunulacak. Ayrıca dünya ile birlikte Türkiye gündeminde yer alan Covid-19 tanısı veya şüphesi olan kişiler için KPR uygulamaları da sunumlar arasında yer alacak. Ulusal ve uluslararası katılımlı olacak sempozyumda, resüsitasyon konusunda dünyaca bilinen ve kılavuzların hazırlanmasına emek veren önde gelen isimler ile Türkiye’den KPR eğitimine gönül vermiş konuşmacılar sunum yapacak.

Sempozyuma KPR ile ilgilenen tüm hekim, hemşire, paramedik, anestezi teknikeri ve sağlık personelleri katılabiliyor. Sempozyum programını ve kayıt hakkında detayları buradan görmek mümkün.

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.